Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Nieuwe plaquette gevallenen 10 mei 1940
woensdag 03 mei 15:00

Aan de Sint Servaasbrug wordt woensdag 10 mei 2017 een nieuwe plaquette onthuld ter ere van de gevallenen op 10 mei 1940, die dag exact 77 jaar geleden. Het nieuwe gedenkteken vervangt de drie huidige plaquettes die nu langs de brug zichtbaar zijn. Op één plaquette staat een gedicht, op de twee andere de namen van hen die 77 jaar geleden sneuvelden bij een poging de Duitse opmars te vertragen door het vernielen van de Maasbruggen.

Korporaal Detrie

De drie plaquettes worden vervangen door één nieuw monument van de hand van kunstenaar Jos Keulen. Daarbij zijn enkele spel- en schrijffouten op de oude plaquette hersteld. Tot slot zijn ook enkele namen van militairen die zijn onderscheiden voor hun dapperheid toegevoegd aan de namenlijst. Onder hen korporaal Detrie, de Maastrichtse soldaat die sneuvelde bij de sluis bij Limmel.

Werkzaamheden

De onthulling van de nieuwe plaquette is op woensdag 10 mei om 11.00 uur en wordt, in het bijzijn van vertegenwoordigers van het Regiment Limburgse Jagers en oud-militairen, verricht door loco-burgemeester Jim Janssen. De werkzaamheden (het verwijderen van de oude plaquettes en het aanbrengen van het nieuwe gedenkteken) starten echter al op donderdag 4 mei vanaf 9.30 uur.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Sint Servaasbrug

gedenksteen

plaquette gevallenen

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:18 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.9 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen