Home > MVV pakt veroorzakers ongeregeldheden rondom MVV-Roda JC hard aan

MVV pakt veroorzakers ongeregeldheden rondom MVV-Roda JC hard aan

mei 26, 2017 | Maregio

MVV Maastricht gaat de veroorzakers van de ongeregeldheden rondom de wedstrijd tegen Roda JC in de finale van de Play-Offs, donderdag 25 mei jl., hard aanpakken. Dat doet de club in samenwerking met de bevoegde instanties.

Civielrechtelijk kunnen deze personen rekenen op een boete (€ 10.000,-) én een stadionverbod (5 jaar). Van de onrustzaaiers zijn niet mis te verstane camerabeelden en duidelijke foto’s gemaakt, waarop de betrokkenen eenvoudig te identificeren zijn.

MVV zal tevens alle medewerking verlenen aan instanties om ook strafrechtelijke vervolging mogelijk te maken. Daarnaast wordt de samenwerking gezocht met Roda JC, om gezamenlijk de raddraaiers aan te pakken die zich ook in het uitvak ernstig misdragen hebben en aanzienlijke schade hebben aangericht.

Algemeen Directeur Paul Penders: “Een tiental onrustzaaiers verstoren het plezier van de andere 8.790 supporters. Dat kan niet door de beugel en moet zwaar bestraft worden. Deze lieden zijn herkenbaar in beeld en zullen de consequenties van hun daden moeten
dragen.”