Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
‘Maastrichtenaren voelen zich veilig in eigen wijk’
maandag 26 juni 08:30

Afgaande op de uitkomst van de D66 Stemtent op het Manus-van-Alles-festival van afgelopen zondag, voelt een overgrote meerderheid (85%) van de inwoners van Maastricht zich veilig in zijn of haar eigen wijk.

Op de stelling: 'Ik voel me veilig in mijn wijk', antwoordden de voorbijgangers in Wittevrouwenveld en de mensen die reageerden via internet in grote meerderheid met ‘eens’. Van de 175 deelnemers stemden 148 personen ‘eens’ en 27 personen ‘oneens’.

Voorstemmers gaven aan dat er in hun buurt veel sociale controle is en iedereen elkaar kent. Maar ook onder voorstemmers waren er kritische geluiden. Zo zegt men te wennen aan de drugsdealers en ‘s avonds niet de straat op te gaan.

Tegenstemmers waren van mening dat er in Wittevrouwenveld en Wyckerpoort veel overlast is door drugshandel en illegale prostitutie. Een tegenstemmer: “Wij melden de overlast bij handhaving, maar zien nooit iemand. Ook via de wijkagent melden leidt niet tot aanpak van het probleem. Er zijn hier echt gebieden waar je ‘s avonds absoluut niet moet komen.”

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stemtent

Manus van Alles

Het weer in Limburg
woensdag 20 januari 06:52 Zwaar bewolkt Maastricht 7.6 °C ZZW 5 Min: 5 Max: 9
Evenementen