Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Re:Thinking Europe: met Philipp Blom & Kalypso Nicolaidis
maandag 26 juni 16:00

Het’ Forum on European Culture’, ‘University College Maastricht’ en ‘De Balie’ organiseren op woensdag 29 juni om 20.00 uur bij Boekhandel Dominicanen een avond met historicus Philipp Blom en professor Internationale Betrekkingen Kalypso Nicolaïdis.

Hoe moeten we Europa’s huidige crisis begrijpen terwijl de EU zich opmaakt voor Brexit? Welke kansen bieden de afgelopen verkiezingen in Nederland en Frankrijk voor het succes van het Europese project? En laat Europa de ingrijpende ontwikkelingen over zich heen komen, of is zij in staat ze actief vorm te geven?   

Twee van Europa’s meest invloedrijke denkers, historicus Philipp Blom en professor Internationale Betrekkingen Kalypso Nicolaïdis in Oxford, gaan over deze vragen in gesprek. Volgens Blom moet de EU de huidige crises het hoofd bieden en omkeren in een positief narratief over Europa. Nicolaïdis stelt dat Europa vooruitziend moet zijn, en zich moet richtten op het verstevigen van haar democratisch gehalte op de lange termijn. Om te overleven, is volgens haar empathie tussen Europese staten vereist. Blom en Nicolaïdis bieden een vernieuwend perspectief op de toekomst van Europa.

Over Philipp Blom 

Philipp Blom (1970) is een Duitse geschiedkundige, romanschrijver, journalist en vertaler. Na het behalen van zijn PhD in Moderne Geschiedenis aan de Universiteit van Oxford (Engeland) werkte hij als journalist, redacteur en schrijver voor een groot aantal kranten, tijdschriften en radioprogramma’s in Europa en de VS. Blom’s boeken over Europese geschiedenis, zoals The Vertigo Years (2008) en A Wicked Company (2010) zijn bekroond met verscheidene internationale prijzen. Zijn meest recente boek ‘De Opstand van de Natuur’ verscheen in april in het Nederlands. Blom droeg bij aan de bloemlezing Re:Thinking Europe, die vorig jaar verscheen in het kader van het Forum on European Culture met het essay Thinking Europe – No Future?  

Over Kalypso Nicolaïdis

Kalypso Nicolaïdis (1962) is een Grieks-Franse hoogleraar in Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Oxford (Engeland) en voorzitter van het Centrum voor Internationale Studies. Nicolaïdis publiceert over thema’ als Europese integratie, internationale betrekkingen, en global governance. Ze schreef onder andere Echoes of Empire: Memory, Identity and Colonial Legacies (2015) en European Stories: Intellectual Debates on Europe in National Contexts (2010). Nicolaïdis droeg bij aan de bloemlezing Re:Thinking Europa die vorig jaar verscheen in het kader van het Forum on European Culture met het essay My EUtopia: Empathy in a Union of Others.

Woensdag 28 juni | 20.00 uur | tickets € 5,00 verkrijgbaar bij de klantenservice

 


Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Re:Thinking Europe

Philipp Blom

Het weer in Limburg
woensdag 29 januari 04:06 Zwaar bewolkt Maastricht 3.6 °C ZW 3 Min: 3 Max: 6
Evenementen