Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Het belooft een onvergetelijke zomer te worden
vrijdag 30 juni 10:00

Centre Céramique, Kumulus en Natuurhistorisch Museum Maastricht presenteren deze zomer een mooi programma. Een zomer vol met cultuur, een zomer waar van alles te doen is! Ga op onderzoek uit en doe mee aan de vele workshops, bekijk de stad weer eens met andere ogen en laat je verrassen door voorstellingen van Kumulus.

Er zijn circa 55 activiteiten, variërend van rondleidingen, wandelingen, kinderworkshops, tentoonstellingen en voorstellingen. Enkele highlights zijn de archeologische tentoonstelling Top or Topic, met niet alleen de mooiste of meest waardevolle voorwerpen uit de regio, maar ook raadselachtige en mysterieuze objecten. Objecten waarvan tot vandaag niemand weet waar ze vandaan komen of waarvoor ze dienden. Natuurlijk is er ook nog Mama! in het Natuurhistorisch Museum. De tentoonstelling over broedzorg in de natuur. Maar er is meer…  

Za 1 jul en zo 27 aug (13.30 - 16.30U)

Net als een Neanderthaler – Prehistorische familiedag in Natuurhistorisch Museum

Neem je ouders mee, dan kunnen jullie samen aan deze spannende, archeologische workshops meedoen! Wat dacht je van vuur maken (zonder aansteker of lucifer!) vuursteen bewerken, Romeinse spelletjes of thee zetten van kruiden uit de museumtuin? Alles zoals ze dat vroeger deden! Deelname workshops: € 2,50 + entree museum. (reserveren niet nodig!). Locatie: Natuurhistorisch Museum Maastricht.  

11, 12 en 13 jul (20.00 - 23.00 u)

E(A)ngel  

Eindvoorstelling Leerlingen Talentopleiding Dans ODM/IDA

Het woord engel is aan het Grieks ontleend en het betekent ‘boodschapper’. Met dans breng je een boodschap over, met de prik van een angel word je even wakker geschud. Onze dansers doen dit allemaal! De voorstelling schuurt, wringt en prikt soms maar maakt het publiek ook blij, gelukkig en geeft energie. 40 jonge dansers die naar perfectie streven, wetende dat dit bijna onhaalbaar is. Dans is hun hemel maar soms ook hun hel. Entree:  € 12,50,- volw./ € 7,50,- jeugd onder 18 jaar. Tickets: www.theateraanhetvrijthof.nl . Locatie: Kumulus, Herbenussstraat 89. 

Za 15 jul (14.30 – 16.00U)  

18e Literarischer Sommer/ Literaire Zomer met Nina Weijers

Voor het tweede jaar is Centre Céramique Stadsbibliotheek een van de deelnemers aan het Literaire Zomer festival in de Euregio. Het populaire Duits-Nederlandse literatuurfestival Literarischer Sommer / Literaire Zomer vindt dit jaar voor de 18de keer plaats. Het festival biedt meer dan 30 evenementen en geeft daarmee een dwarsdoorsnede van de Nederlands- en Duitstalige literatuur met interessante lezingen, discussies en ontmoetingen. De literaire zomer vindt plaats in: Aachen; Bedburgh-Hau; Dusseldorf; Krefeld; Monchengladbach; Neuss; Heerlen; Kerkrade; Maastricht; Sittard en Vaals. 

Nina Weijers

Nina Weijers (Nijmegen, 1987) is uitgenodigd in Maastricht en gaat vertellen in het Nederlands én Duits over haar boek `De consequenties`. Minnie Panis was als kind al een raadsel voor haar moeder, een baby die niet wilde huilen. Nu, bijna dertig jaar later, is zij nog steeds teruggetrokken, ogenschijnlijk fragiel, maar stellig betoverend anders en tegelijk gevierd in de Nederlandse kunstwereld…`De consequenties` is een boek over de keuze tussen verdwijnen en overleven en het grote verlangen door een ander gezien te worden.

Deelname: € 5,50 / € 4,50 voor bibliotheekleden (korting alleen tijdens voorverkoop), inclusief koffie. Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl  of 043-350 56 00. Voor meer informatie www.literarischer-sommer.eu  Locatie: Centre Céramique.  

Zo 16 jul (14.00 - 16.30U)

De machtig magnifieke Merovingers: lezing, rondleiding en wandeling

De straatnamen Koning Clovisstraat en de Merovingenstraat klinken menig Maastrichtenaar bekend in de oren. Maar wie waren dat ook al weer, die Merovingers? En wat maakte Maastricht zo belangrijk in die tijd? Volgens Wim Dijkman, conservator, was de periode van de Merovingers een gouden tijdperk voor de stad. Hij geeft een korte lezing over deze ‘Gouden Eeuwen’ en leidt u rond door de tentoonstelling Top or Topic. Tot slot is er een wandeling naar de Sint-Servaaskerk. Deelname: € 5,50 / € 4,50 voor bibliotheekleden (korting alleen tijdens voorverkoop), inclusief koffie/ thee. Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl  of 043 350 56 00. Locatie: Centre Céramique.

Het hele programma is hier te raadplegen: http://www.centreceramique.nl/nieuws?pi=49&news_item_id=531
Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

centre ceramique

Kumulus

Natuurhistorisch Museum

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 04:10 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 6.6 °C ZZO 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen