Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Koenen en Co haalt Eurostars-subsidie binnen voor MAASTRO CLINIC
donderdag 27 juli 08:30

MAASTRO CLINIC en medPhoton ontvangen een Eurostars-subsidie van meer dan € 800.000. Met deze internationale subsidie ontwikkelen MAASTRO CLINIC en medPhoton een geavanceerdere CT-scanner voor de diagnose en behandeling van kanker.

Nieuwe ontwikkelingen in radiotherapie

De Eurostars-subsidie maakt het mogelijk om een nieuwe beeldvormende techniek voor computer tomografie (CT-scan) te ontwikkelen. MAASTRO CLINIC is een bestralingsinstituut voor kankerpatiënten en stelt haar wetenschappelijke kennis op het gebied van complexe stralingsfysica ter beschikking. Het Oostenrijkse medPhoton ontwikkelt en bouwt nieuwe medische beeldvormende technieken voor radiotherapie en radiologie. MAASTRO CLINIC en medPhoton slaan in dit project, waarmee ruim € 1,6 miljoen is gemoeid, de handen in elkaar om een nieuwe beeldvormende techniek te ontwikkelen. Hiermee kan een nog betere diagnose van kanker, met een lagere stralingsbelasting voor de patiënt, gesteld worden. Eurostars is een internationale subsidie voor het ontwikkelen van nieuwe technologische toepassingen en stimuleert de samenwerking tussen bedrijven in Europa.

Trots

De subsidieadviseurs van Koenen en Co hebben dit grensoverschrijdende project van ideevorming tot en met de indiening van de aanvraag begeleid. ‘Niet alleen zijn we er trots op dat middels deze Eurostars-subsidie een nieuwe technologie ontwikkeld kan worden om de strijd tegen kanker aan te gaan,’ aldus Sebastiaan Huntjens. ‘We vinden het ook geweldig dat deze aanvraag als derde op de Europese lijst van meer dan 350 aanvragen eindigde.’ De subsidie is met name toegekend door het Europees slim bij elkaar brengen van specialistische medische kennis uit de kliniek met bedrijven die deze kennis in nieuwe producten naar de markt kunnen brengen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

MAASTRO clinic

Koenen en Co

Eurostars subsidie

Het weer in Limburg
vrijdag 19 juli 08:04 Zwaar bewolkt Maastricht 17.1 °C WZW 2 Min: 15 Max: 23
Evenementen