Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
IRONMAN Maastricht in beeld
zondag 06 augustus 20:00

Voor velen een ondenkbare prestatie, voor anderen een beloning voor noeste trainingsarbeid, het halen van de finish tijdens de IRONMAN Maastricht. Het gros van de ruim 1500 deelnemers zal de finish tijdig halen, wel maar voor een aantal wordt het bikkelen om vóór 24.00 uur vannacht de rode loper op de Markt nog te bereiken, want daarna is het over and out!

IRONMAN Maastricht met zwemmen, een  3,8 km lang parcours zwemmen in de rivier de Maas. Eerst 1,9 km langs het schitterende cultuurhistorisch centrum van Maastricht, onder een oude Romeinse brug door, richting het regionale bestuurscentrum (het Gouvernement). Daar volgt een ‘Australian exit’ waarbij alle atleten kort het water verlaten om, aangemoedigd door het vele publiek, vervolgens met de stroming mee weer terug te zwemmen naar het startpunt.  

Daarna is het tijd om te fietsen, het 178 km lange fietsparcours bestaat uit twee rondes van 89 km door Maastricht en het Limburgse land. De route loopt via de in het wielrennen zeer bekende en iconische Bemelerberg (Eijsden Margraten), Geulhemmerberg (Valkenburg) en de Hallembaye (Bassenge). Een parcours met maar liefst 1100 hoogtemeters.

Derde en laatste onderdeel is het hardlopen van de marathon. Het 42,2 km lange loopparcours bestaat uit vier rondes van 10,5 km door de stad Maastricht. Het parcours omvat ca. 280 hoogtemeters en loopt dwars door de cultuurhistorische stad, deels langs de Maas.

Op de hoofdfoto de winnares bij de dames de Spaanse Saleta Castro tijdens het onderdeel marathon.


 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
maandag 16 juli 04:28 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.6 °C O 1 Min: 14 Max: 29
Evenementen