Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Een heerlijke zomeravond in de Natuurtuinen Jekerdal
vrijdag 25 augustus 08:30

De dagen worden korter, de lange zomeravonden zijn bijna voorbij. In de CNME Natuurtuinen Jekerdal begint een nieuw seizoen. Om nog even van die zwoele zomeravonden te kunnen genieten is de Natuurtuinen op woensdagavond 30 augustus extra geopend van 18.00 – 20.30 uur. Er kan bovendien geproefd worden bij de boeren van Buurderij Maastricht.

In het schemerlicht ontwaken de tuinen en haar bewoners. Het is een druk verkeer van insecten en dieren, bloemen sluiten of gaan juist open en planten gaan in rust. Om dit bijzonders te kunnen ervaren is de CNME Natuurtuinen op 30 augustus extra geopend van 18.00 – 20.30 uur. 

De Natuurtuinen biedt een inspirerende omgeving om elkaar te ontmoeten in het groen. Met de lekkere hapjes van de lokale boeren van de Buurderij gaat dat helemaal makkelijk. Speciale gasten tussen de boeren zijn Domaine Ceulengaard  met wijn en De Fruitboer met fruitsappen en appel-peren chips. Een kampvuur en muziek maken de avond compleet.

CNME Natuurtuinen Jekerdal

Natuurtuinen Jekerdal ligt aan Drabbelstraat 7, midden in het Jekerdal en vlakbij de rivier de Jeker. De vallei wordt omringd door de Sint Pietersberg en de Cannerberg en grenst aan het Jekerdalpark. In de tuinen zijn verschillende voorbeelden van natuur-tuinieren, een kwekerij van wilde planten en een verscheidenheid aan milieus zoals een akker, bermen, takkenrillen, geveltuinen, sedumdaken en een overstromingsvlakte met vijvers. De reguliere openingstijden van CNME Natuurtuinen Jekerdal zijn van dinsdag t/m donderdag tussen 10.00 – 16.00 uur. Kijk op CNME.nl voor meer informatie.

Buurderij

Tijdens een Buurderij kunnen lokale boeren en burgers elkaar ontmoeten, zal de boer de bestelde producten zelf overhandigen en is er tijd voor een praatje! Van tevoren worden de lokale producten online besteld. Op deze manier ontvangt u deze rechtstreeks en zo vers mogelijk; dus via een korte voedselketen. Een Buurderij is meer dan een marktplaats alleen, het is ook een lokale gemeenschap waar mensen ideeën uitwisselen, elkaar een hand toe steken en samen plezier beleven. Wil je weten welke boeren er mee doen en wat er zoal te koop is op de Buurderij in Maastricht; ga dan direct naar www.boerenenburen.nl .

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Natuurtuinen Jekerdal

Buurderij Maastricht

Het weer in Limburg
vrijdag 19 oktober 15:30 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.1 °C NO 3 Min: 5 Max: 16
Evenementen