Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Opening zonnecentrale MECC Maastricht
donderdag 31 augustus 10:00

Wethouders Gert-Jan Krabbendam en John Aarts hebben gisteren gezamenlijk met directeur MECC Maastricht Rob van de Wiel de druk op de knop gegeven voor de inschakeling van de zonnecentrale met eerder dit jaar geplaatste 1.054 zonnepanelen. Het zonnedak, gerealiseerd door Rooftop Energy, heeft een oppervlak van bijna 3.000 m2. Voor dit project heeft het MECC een SDE+ subsidie ontvangen van het Rijk waarmee zij als Green Key Gold organisatie meewerkt aan de gemeentelijke duurzaamheidsambitie van Maastricht.

Zonnecentrale

De installatie gaat ongeveer 278.000 kWh produceren en voorziet daarmee in ca. 13% van de totale elektriciteitsbehoefte van het MECC. Dit is vergelijkbaar met de jaarlijkse elektriciteitsvoorziening van ruim 125 Maastrichtse huishoudens. De zonnepanelen zorgen voor een CO2-reductie van zo’n 140 ton per jaar. De installatie heeft een levensduur van minimaal 25 jaar. Rob van de Wiel, directeur MECC Maastricht: “MECC Maastricht heeft de ambitie uitgesproken voor verdere uitbreiding van de zonnecentrale ten behoeve van de nog te realiseren nieuwbouw. Dit stelt MECC Maastricht in de toekomst in staat om CO2 neutrale evenementen te organiseren. Tevens zal onderzocht worden of de, in rustigere periodes, teveel geproduceerde stroom kan worden aangeboden aan de partners van het Maastrichts Energie Akkoord.”

#Missionzeromaastricht

Maastricht heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Samen met instellingen, bedrijven en inwoners maakt de gemeente werk van energie. Om deze duurzame ambitie te realiseren, sluit de gemeente Maastrichtse energieakkoorden met grote en kleine partners uit de stad. In deze akkoorden staan afspraken, acties en maatregelen om bijvoorbeeld de uitstoot van CO2 te verminderen en energieverspilling tegen te gaan. Samen met de duurzaamheidsambities van de nieuwe bouwkundige uitbreiding en de zonnepanelen, wordt ook verder gewerkt aan een energieakkoord met het MECC.

MECC Maastricht is bovendien een gemeentelijk gebouw. Dat maakt het niet alleen de verantwoordelijkheid voor het MECC, maar zeker ook voor de gemeente om het gebouw energiezuinig te maken. Het plaatsen van de 1.054 zonnepanelen is daarmee een belangrijke stap in de ambitie van Maastricht klimaatneutraal 2030.

Meer informatie over #missionzeromaastricht zie www.thuisinmaastricht.nl/duurzaam .

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Zonnepanelen

Zonne-energie

zonnecentrale

Rooftop Energy

Het weer in Limburg
maandag 06 december 20:55 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 2.3 °C Z 4 Min: 0 Max: 3
Evenementen