Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Samen Groene Voetstappen zetten voor #missionzeromaastricht
dinsdag 03 oktober 08:00

In Maastricht is maandag 2 oktober de Groene Voetstappen actie gestart. Kinderen van vijf basisscholen gaan in de week van 2-6 oktober lopend naar school of nemen de fiets om CO2-uitstoot te verminderen.

Neem je de fiets of ga je lopen naar school? Of toch met papa of mama in de auto? Dankzij Groene Voetstappen worden kinderen en hun ouders zich ervan bewust dat die keuze gevolgen heeft voor de aarde, hun eigen gezondheid en de verkeersveiligheid. Een week lang verzamelen kinderen van Kindcentrum Aloysius, Integraal Kindcentrum de Geluksvogel, BS De Maasköpkes, BS Scharn en BS Manjefiek Groene Voetstappen. Deze krijgen ze voor elke heen- en terugreis die lopend, fietsend of skatend van en naar school wordt afgelegd. Zo zetten de schoolkinderen een extra stap voor het klimaat.

Voor speciale acties, die je bijvoorbeeld thuis kunt doen, zijn Gouden Voetstappen te verdienen. Denk aan korter douchen of zwerfafval opruimen. Op de scholen is er deze week extra aandacht voor klimaat en mobiliteit. Kinderen en ouders van OBS De Kring en OBS De Perroen gaan in het voorjaar met het project aan de slag.

Wethouder Gert-Jan Krabbendam: “Laat de auto staan, spring op je fiets, trek je skates aan of loop naar school. Dat is niet alleen goed voor het klimaat maar ook gewoon leuk. Zo kun je spelenderwijs bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van CO2.”

Twaalfde editie

Dit jaar is de twaalfde editie van de klimaatactie Groene voetstappen van Klimaatverbond Nederland. Kinderen in het hele land verzamelen een tot drie weken “Groene voetstappen”. Deze krijgen ze voor elke heen- en terugreis die lopend, fietsend of skatend van en naar school wordt afgelegd. Na het bereikte Klimaatakkoord in Parijs is de urgentie van het klimaatprobleem en de noodzaak om de uitstoot van broeikasgassen een halt toe te roepen meer dan duidelijk.

Klimaatconferentie

Niet alleen in Maastricht geven kinderen het goede voorbeeld, in heel Nederland en Europa doen kinderen mee. Het totaal aantal in Nederland verzamelde voetstappen worden eind 2017 in Bonn aangeboden aan de voorzitter van de VN Klimaatconferentie waar de wereldleiders op dat moment bij elkaar zijn voor de VN-klimaattop.

Dag van de duurzaamheid

Op maandag 9 oktober, de dag vóór de Dag van de Duurzaamheid, neemt wethouder Gert-Jan Krabbendam de Voetstappen van BS De Maasköpkes (Borgharen) in ontvangst. Hij zal eerst een duurzaam verhaal voorlezen en met de kinderen in gesprek gaan over het klimaat.

#missionzeromaastricht

In 2030 wil de gemeente Maastricht klimaatneutraal zijn. Dat doet men door allerlei wegen te bewandelen onder de noemer #missionzeromaastricht. Een daarvan is ouders en leerlingen inspireren om vaker te gaan lopen of de fiets te pakken. Interesse in het project Groene Voetstappen? Kijk op https://www.groenevoetstappen.nl/

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
donderdag 20 februari 02:03 Zwaar bewolkt Maastricht 5.7 °C ZZW 3 Min: 5 Max: 10
Evenementen