Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Dichter bij Dieren op Dierendag in Wittevrouwenveld
donderdag 05 oktober 11:15

Naast het Leeuwenpark in het Wittevrouwenveld werd woensdagmiddag dierendag gevierd met veel (jeugdige) bezoekers, het CNME, Caracola, het Werkhuis en de Damenwerkende Dierenorganisaties.

Bijna alle dierenorganisaties uit Maastricht waren van de partij. Vier Maastrichtse kinderboerderijen, kinderboerderij Pietersheim in Lanaken, de Dierenambulance, de Dierenpolitie, Animal’s Faith, Stichting Dier in Nood, Faunabeheer Maastricht en Trimsalon Dobie. Daarnaast heel wat dieren.

Kinderen konden met een gratis deelnamekaart meedoen met allerlei leuke dierenactiviteiten. Een volle stempelkaart leverde een leuke herinnering op. Ook voor volwassenen was er genoeg te beleven. Die middag vond er twee keer een defilé van asieldieren plaats (honden, konijnen, cavia’s), waarna bezoekers verdere afspraken konden maken over eventuele adoptie. Er was volop informatie en deskundig advies te krijgen over allerlei dierenzaken. Pim Martens, deskundige op het gebied van duurzame mens-dier relaties, hield twee keer een korte lezing over emoties bij huisdieren, waarna er gelegenheid was om vragen te stellen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
zaterdag 23 juni 05:56 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.4 °C NW 2 Min: 10 Max: 18
Evenementen