Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
MVV Maastricht en Fortuna Sittard gezamenlijk op de bres voor gezonde rivaliteit en mooie derbysfeer
donderdag 12 oktober 14:00

De Derby van het Zuiden staat weer op het programma in de Jupiler League. MVV Maastricht treedt op vrijdag 13 oktober (20.00 uur) aan in het eigen Stadion de Geusselt tegen de buurclub uit Sittard. De kleine 30 kilometer die de clubs uit elkaar liggen maakt de wedstrijd altijd tot een zeer speciale.

Beide clubs hebben zich tot doel gesteld om van deze wedstrijd een sportief feest te maken en willen door positieve benadering van de derby een sportieve en spannende derbysfeer creëren en stimuleren.

Door de goede resultaten die beide clubs tot op heden hebben behaald in het lopende seizoen, is de belangstelling voor de derby extra groot. De fanatieke Angel-Side is al enkele dagen uitverkocht. Ook het uitvak met Sittardse bezoekers puilt uit. Het enthousiasme vanuit Sittard is zelf zo groot dat de vraag van het supporterslegioen van Fortuna Sittard de capaciteit van het bezoekersvak in De Geusselt overstijgt.

Het zijn allemaal tekenen dat de derby een absolute kraker gaat worden. En dat behelst natuurlijk wel wat extra aandacht. Na de negatieve gebeurtenissen rondom de Play-off wedstrijd die MVV in mei jl. afwerkte in die andere derby tegen Roda JC zijn de Limburgse clubs gezamenlijk in actie gekomen. Om de negatieve tendens tegen te gaan is gesproken over de normalisatie van wedstrijdbezoek. Derby’s moeten weer reclame voor het Limburgse voetbal zijn. Beide clubs roepen dan ook op om er één groot voetbalfeest van te maken.

Algemeen directeur Paul Penders: “Deze wedstrijden zijn de krenten in de pap. Spelers zetten net een stapje meer. Bij de supporters komt de trots om de hoek kijken. Het is gezonde rivaliteit. Laten we het dus niet opkloppen naar termen als vijandelijkheid of agressie. Als we het op die manier benaderen, en de derbysfeer op een correcte, positieve manier hoogtij laten vieren, zal dat ongetwijfeld ook door beide supportersgroepen worden gewaardeerd en verstandig mee om worden gegaan.”

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Jupiler-league

Stadion De Geusselt

Het weer in Limburg
zaterdag 23 juni 06:01 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.4 °C NW 2 Min: 10 Max: 18
Evenementen