Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Euro Cycling XP officieel geopend door wielerlegende Eddy Merckx
zaterdag 21 oktober 10:30

Een drukte van jewelste vrijdagmiddag om 13:00 uur in MECC Maastricht. Wielerlegende Eddy Merckx verzorgde de officiële opening van de eerste editie van Euro Cycling XP, het wielerevenement dat plaatsvindt van vrijdag 20 t/m zondag 22 oktober in MECC Maastricht.

Niet alleen Eddy Merckx geeft deze dagen acte de présence, ook Belgische toppers uit heden en verleden zoals Jurgen Roelandts, Jelle Vanendert, Eric Vanderaerden, Marc Wauters, Johan Vansummeren, Walter Plankaert, Jenthe Biermans en Laurens ten Dam zijn present tijdens Euro Cycling XP.

Eddy Merckx: “Het is mooi dat in Maastricht, het hart van de wielersport, een evenement georganiseerd wordt voor de fietser van elk niveau. Ik hoop dat Euro Cycling XP liefhebbers, amateurs, profs én jeugd stimuleert in de wielersport en een bijdrage kan leveren aan het bereiken van ieders individuele top.”

Zaterdag vindt er onder andere de spectaculaire tijdrit plaats in de parkeergarage van MECC Maastricht. Daarnaast worden er interviews gehouden met o.a. Laurens ten Dam, Gert Jakobs en Eric Vanderaerden. Bovendien zijn er clinics en behendigheidsparcours voor kinderen, onder begeleiding van de Vlaamse Wielersport en TWC Maaslandster. Kijk voor het volledige programma op de website www.eurocyclingxp.com  (kinderen t/m 14 jaar gratis)

Voor een video sfeerimpressie van vrijdag 20 oktober zie: https://www.youtube.com/watch?v=rK_sZRBOpH4

Euro Cycling XP vindt plaats van 20 t/m 22 oktober in MECC Maastricht en wordt gezien als dé afsluiter van het wieler- triatlon en MTB seizoen en start van het winterseizoen veldrijden en ATB. Euro Cycling XP is een high-end, interactief wielerevenement met een focus op wielrennen, veldrijden, mountainbike en triatlon. Het is een evenement waar grote merken zich presenteren en waar liefhebbers, amateurs en profs hun kennis delen over materiaal, training, technologie, aerodynamica, tactiek, voeding, mindset en coaching.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

wielrennen

Euro Cycling XP

Eddy Merckx

Het weer in Limburg
vrijdag 19 juli 08:05 Zwaar bewolkt Maastricht 17.1 °C WZW 2 Min: 15 Max: 23
Evenementen