Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
MZ&PC Maastricht en ZV Mosaqua gaan voortaan samen verder
donderdag 02 november 11:15

ZV Mosaqua uit Gulpen is vanaf het nieuwe seizoen 2017/2018 voortgezet als afdeling van de zwemvereniging MZ&PC uit Maastricht. Een groot deel van de leden van ZV Mosaqua heeft ingestemd met de aansluiting bij MZ&PC. MZ&PC afdeling Mosaqua gaat verder met het organiseren en houden van zwemtrainingen voor masters zwemmers, wedstrijdzwemmers en leszwemmen voor zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Dat gebeurt vanuit zwembad Mosaqua in Gulpen.  

Door deze samensmelting is een vereniging ontstaan van 180 leden die in Maastricht, Valkenburg en Gulpen hun trainingen verzorgen. Voor de leden zijn maar liefst 10 trainingsmomenten per week in Maastricht en het Mergelland gecreëerd. Verder organiseren ze jaarlijks de “International Friendship Swimmeet” tussen Kerstmis en Nieuwjaar én het “Open Water Event Maastricht” in september. Je kunt er ook terecht voor het halen van de zwemvaardigheidsdiploma's 1,2 en 3 (in Gulpen) en is er een speciaal borstcrawl opleidingsprogramma voor volwassenen, “Start to Swim” genaamd. 

Directeur B. Kaanen van Mosaqua is blij met deze nieuwe samenwerking, waardoor een zwemvereniging voor zowel Mosaqua alsook voor Gulpen en omstreken, behouden blijft. Meer dan 40 jaar geleden was hij zelf betrokken bij de oprichting van de 1e zwemvereniging in Gulpen, toen ook onder de paraplu van MZ&PC Maastricht. De geschiedenis herhaalt zich nu weer.  

Meer informatie over MZ&PC Maastricht, MZ&PC afdeling Mosaqua en MZ&PC afdeling Valkenburg is terug te vinden op de website: www.mzpc.nl . MZ&PC neemt nog steeds nieuwe leden aan.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

MZ en PC

Mosaqua

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:43 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.9 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen