Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
MVV Maastricht voorzitter Bert Kersten kondigt vertrek aan per 1 maart 2018
woensdag 08 november 12:00

De wegen van MVV Maastricht en voorzitter Bert Kersten gaan in het nieuwe jaar van elkaar scheiden. Dat heeft de huidig voorzitter van de club vandaag bekend gemaakt. Bert Kersten zal de voorzittershamer van de Maastrichtse club per 1 maart 2018 neerleggen.

Kersten kondigde zijn vertrek ruimschoots van tevoren aan, zodat de club de tijd heeft om op zoek te gaan naar een geschikte opvolger. Op het moment dat Kersten afstand doet van het voorzitterschap, is hij bijna 3 jaar voorzitter van de Maastrichtse club. Onder zijn bestuurlijke leiding, maakte de club grote stappen.

Voorzitter Bert Kersten over zijn besluit: “Toen ik het voorzitterschap van de BVO MVV aanvaardde was ik met zeer grote trots vervuld. Voorzitter van de club van mijn jeugd en de club waar mijn vader op ‘De Boschpoort’ vele jaren speelde. MVV de club van mijn hart. Maar gelijktijdig had ik mij voorgenomen maximaal 3 jaar deze prachtige club te leiden. In de afgelopen twee en een half jaar hebben we de gestelde doelen bereikt. Met onze in balans zijnde staf, begeleiders en alle anderen die direct en indirect betrokken zijn bij het zorgen voor mooi, aantrekkelijk voetbal hebben we twee keer de Play-Offs bereikt. Er zijn zeer knappe prestaties geleverd, ondanks het feit dat we elk seizoen weer een nieuw elftal moesten formeren. Maar door te investeren in rust en stabiliteit hebben we deze zeer goede resultaten kunnen bereiken.

Een tweede doel was de interne organisatie te verstevigen. De beperkte extra financiële middelen waarover we de afgelopen jaren konden beschikken zijn hiervoor aangewend. We hebben nu een fulltime algemeen directeur, een goede interne organisatie voor technisch, financieel en administratief beheer. Er zijn nieuwe kleedkamers, het kantoor is verbouwd en voor het verbeteren van de MVV Businessclub ligt een plan klaar. Het opgerichte voetbalplatform is van zeer grote waarde gebleken en Maastricht United begint op stoom te komen.

Een derde doel was het aanhalen van de banden met de politiek op lokaal én provinciaal niveau, de sponsors en de supporters. MVV is een club die in Maastricht veel goodwill heeft en die daar waar het in haar mogelijkheden ligt, een bijdrage levert aan het realiseren van veel maatschappelijke doelen. De Maastrichtse politiek kijkt weer positief tegen MVV aan. De relatie met onze fantastische supporters is fors verbeterd en de samenwerking met een voorname stakeholder, ‘Veer zien MVV’, is verdiept.

Belangrijk is ook, dat onze begroting sluitend is. We hebben geen financiële tekorten en zijn daar erg trots op. Maar er is nog werk aan de winkel. Veel werk. Nu de basis solide in elkaar zit, zullen we een extra inspanning moeten gaan doen. Een dergelijke inspanning en een vernieuwende aanpak vraagt nieuwe bevlogenheid en specifieke kennis en vaardigheden. Een goed moment derhalve voor ‘nieuw bloed’.

We gaan nu op zoek naar een nieuwe voorzitter die deze uitdaging wil aangaan. Als ik een wens mag uitspreken, dan is het dat ik hoop dat we in de toekomst meer jonge mensen in het bestuur van MVV krijgen. En waaronder ook één of meerdere vrouwen zitten. 1 maart 2018 is de datum waarop ik na drie prettige en enerverende jaren de voorzittershamer van MVV gehanteerd te hebben, deze formeel zal neerleggen. Ik wil iedereen nu reeds bedanken voor de prettige samenwerking én onvoorwaardelijke steun aan onze fantastische club en wens MVV Maastricht alle goeds toe!”

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stadion De Geusselt

Bert Kersten

Het weer in Limburg
woensdag 19 september 07:31 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.3 °C Z 3 Min: 14 Max: 24
Evenementen