Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Extra concert Café des Chansons in AINSI
donderdag 09 november 08:30

In AINSI is op zondag 19 november a.s. Café des Chansons te zien. Zangeres Charlotte Haesen (met Frans als moedertaal) brengt samen met het Tobalita Strijkkwartet een avondvullend chanson-programma met klassiekers zoals La Bicyclette van Montand, Dis, quand reviendras-tu? van Barbara en La Javanaise van Gainsbourg. Nadat het middagconcert in korte tijd uitverkocht raakte, is besloten een extra concert in de avond te spelen. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het avondconcert.

Ontdekt op de markt

Café des Chansons kent een bijzondere totstandkoming. Tijdens haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam, zong Charlotte Haesen vaak op zaterdag op de markt om wat geld bij te verdienen. Toevallig hoorde Altvioliste Odile Torenbeek haar daar zingen. Diep onder de indruk van Charlotte en haar stem benaderde Torenbeek Haesen met het idee om een strijkkwartet om haar heen te ‘bouwen’.

Totale vrijheid vs. strak tempo

De samenstelling van dit muzikale gezelschap is uitzonderlijk te noemen: Charlotte is geschoold jazzzangeres en is daarmee gewend te zingen in totale vrijheid. Het klassieke strijkkwartet dat haar nu begeleidt, speelt normaal gesproken exact wat er geschreven staat. Torenbeek: “Het kwartet volgt haar, maar soms blijven we juist strak in een tempo spelen, zodat Charlotte vrij kan timen. Dan gebeuren de mooiste dingen!”

Kaarten à 16 euro via www.theateraanhetvrijthof.nl.

Zondag 19 november. Aanvang: 16:00 uur (reeds uitverkocht) en 20:30 uur.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Charlotte Haesen

Het weer in Limburg
woensdag 19 september 06:46 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.0 °C ZZO 2 Min: 14 Max: 24
Evenementen