Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Lezing Govert Schilling: Deining in de ruimtetijd
donderdag 09 november 11:00

In Boekhandel Dominicanen geeft Govert Schilling op zondag 12 november om 16.00 uur een gratis toegankelijke lezing over  Einsteingolven, pulsars, de oerknal, laserinterferometrie en zwarte gaten.

Zwaartekrachtgolven - minieme rimpelingen in de ruimtetijd - werden 100 jaar geleden al voorspeld door Albert Einstein, maar pas eind 2015 voor het eerst gemeten. Wetenschapsjournalist Govert Schilling reisde de hele wereld af om het verhaal van hun ontdekking op te tekenen - Nobelprijswaardige wetenschap vol menselijk drama. Zijn boek ‘Ripples in Spacetime’ is afgelopen zomer gepubliceerd door Harvard University Press; de Nederlandse editie (‘Deining in de ruimtetijd’) verscheen op 12 september bij Fontaine Uitgevers. Tijdens zijn lezing vertelt Govert Schilling alles over Einsteingolven, pulsars, de oerknal, laserinterferometrie en zwarte gaten.

Govert Schilling schrijft over sterrenkunde en ruimtevaart voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij publiceerde vele tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, en is regelmatig te gast in radio- en tv-programma’s om toelichting te geven op actuele ontwikkelingen in de astronomie. In 2007 werd planetoïde (10986) Govert naar hem genoemd door de Internationale Astronomische Unie. 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Govert Schilling

Het weer in Limburg
zaterdag 23 juni 06:11 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.4 °C WNW 1 Min: 10 Max: 18
Evenementen