Home > Theater aan het Vrijthof organiseert Shakespeare-avond

Theater aan het Vrijthof organiseert Shakespeare-avond

nov 23, 2017 | Maregio

Alle stukken van Shakespeare in één avond op het podium. De grappigste opfriscursus en de snelste introductie op ‘s werelds grootste theaterschrijver. Naar aanleiding van de komische voorstelling ‘Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)’ organiseert Theater aan het Vrijthof samen met Het Nationale Theater op maandag 27 november een hilarische Shakespeare-avond, compleet met inleiding, Shakespeare-quiz, doolkomische slapstickvoorstelling, Shakesbeer en een nagesprek met regisseur Theu Boermans na de voorstelling.  

37 klassiekers in een moordtempo 

Wat is er nodig om het verzamelde werk van William Shakespeare op het podium te brengen? Niet veel meer dan drie mannen en wat attributen! Alle 37 avondvullende stukken – met in totaal 1834 personages – zijn lichtjes ingekort, met de perfecte theateravond als resultaat. Van Romeo en Julia  tot Hamlet, van As you like it tot De storm, van Midzomernachtdroom tot Wintersprookje; alles komt aan bod. In de regie van de uit Limburg afkomstige Theu Boermans brengen Vincent Linthorst, Bram Suijker en Maarten Wansink alle Shakespeares personages tot leven. Een razende komedie in de allerbeste slapstick-traditie.  

Shakespeare aan het Vrijthof 

Speciaal voor de voorstelling ‘Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)’ organiseert Theater aan het Vrijthof in samenwerking met Het Nationale Theater een speciale Shakespeare-avond: ‘Shakespeare aan het Vrijthof’. “Het is een komedie die iedereen gezien moet hebben en geschikt is voor iedereen die van Shakespeare, theater of humor houdt”, aldus Jean Boelen van Theater aan het Vrijthof. “We zijn razend enthousiast over deze productie die Het Nationale Theater naar Maastricht brengt. In de huidige vluchtige maatschappij is een betere en snellere stoomcursus Shakespeare niet te vinden. Als randprogramma rondom deze voorstelling organiseren we een inleiding met Shakespeare-quiz, is er speciaal Shakesbeer te bestellen en is er voor de geïnteresseerden na de voorstelling een nagesprek met regisseur Theu Boermans.”   

Shakesbeer 

Om deze komische avond af te blussen, kan het publiek de avond van de voorstelling Shakesbeer bestellen, een biertje dat speciaal voor deze voorstelling gebrouwen is door Brouwerij Scheveningen. Het is een kruidig, blond biertje, met een mix van verschillende smaken, net zoals Shakespeare zelf. Het alcoholpercentage van 5,2 procent verwijst naar de leeftijd waarop ’s werelds grootste theaterschrijver overleed. Een bier met nét wat meer diepgang dan een normaal pilsje. ‘To beer or not to beer, that is the question’. 

Maarten Wansink neemt de rol van Jappe Claes over 

Acteur Maarten Wansink is – naast Vincent Linthorst en Bram Suijker – vanaf november 2017 te zien in de voorstelling ‘Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)’ van Het Nationale Theater. Hij neemt de rol over van Jappe Claes, die recentelijk is teruggetreden uit het ensemble van Het Nationale Theater. Maarten Wansink (1957) speelde afgelopen periode in de musical Soldaat van Oranje, Kabaal, maar ook de schoonvader van Johan Cruijff in de dramaserie van de VPRO. Hij speelde voor diverse gezelschappen zoals Toneelgroep Amsterdam, De Blauwe Maandag Compagnie, Het Nationale Toneel, NT Gent, Ulrike Quade Compagnie en toneelgroep Jan Vos. Voor film en tv werkte hij mee aan o.a. Najib en Julia, Mijn Dochter en Ik, De Club van Lelijke Kinderen, Medea en Titaantjes. Daarnaast geeft hij les aan diverse opleidingen en regisseert toneel en cabaret. 

Voor tickets zie:  http://www.theateraanhetvrijthof.nl/mijntheater/ticket/?event=6916