Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Amikejo geeft groot Heiligdomsvaart Maastricht Concert in 2018
dinsdag 28 november 08:00

Het jeugdsymfonieorkest Amikejo verzorgt een bijzonder concert in de Sint-Lambertuskerk Maastricht op vrijdag 1 juni 2018. Amikejo concerteert samen met honderdzeventig jonge zangers en zangeressen van het Aachener Domchor en de Aachener Domsingschule. Het is een bijzonder uitwisselingsproject in het kader van een euregionale samenwerking en een unieke gebeurtenis dat dit wereldwijd bekende koor een concert geeft in Maastricht.

Een van de hoogtepunten van het concert is de presentatie van een nieuw Heiligdomsvaartlied dat door orkest, koren en solisten aan de organisatie van de Heiligdomsvaart wordt aangeboden. Componist is Frank Steijns. De solisten Marjon Lambriks en Frans Kokkelmans verlenen hun medewerking aan dit concert. Zij zullen onder andere als solisten te beluisteren zijn in het door orkest en koren uit te voeren Messe in D-Dur van Carlo Otto Nicolai.

Het Aachener Domchor verzorgt jaarlijks ongeveer 50 diensten en concerten. De afgelopen jaren hebben onder andere concertreizen plaatsgevonden naar Rusland, Amerika, Israël en Zuid-Afrika. Een bijzonder hoogtepunt was het concert voor Paus Franciscus in 2016 in Rome. Het koor staat onder leiding van Domkapellmeister Berthold Botzet.

Uitvoering:

Euregionaal Jeugd Symfonie Orkest Amikejo o.l.v. Mark Prils en Aachener Domchor, Domsingschule o.l.v. Berthold Botzet

 

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Heiligdomsvaart

Sint Lambertuskerk

Het weer in Limburg
woensdag 19 september 15:29 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 26.5 °C ZW 4 Min: 14 Max: 24
Evenementen