Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
11e Editie van Kribkeswandeling Heuvelland en de Voerstreek 2017
zaterdag 02 december 09:00

Vanaf de eerste dag van de Advent (3 december 2017) tot aan Drie Koningen (6 januari 2018) staan er weer diverse Kribkes opgesteld in de prachtig versierde dorpen van het Zuid-Limburgse heuvellandschap en de Voerstreek.

Wat kunt u dit keer verwachten:

Een schitterend 5-sterren landschap, herbergen, stalletjes, kerstkribkes, wegkruisen, de Mariagrot met Kruisbeeld, kapelletjes en zelfs een herder, kortom alle ingrediënten voor een prachtige beleving van het kerstverhaal zijn zoals altijd aanwezig in het Limburgse Heuvelland en de Voerstreek. Misschien laat Koning Winter ook nog van zich spreken en zorgt hij voor een prachtig winters sneeuwdek met zacht winterlicht als achtergrond voor de unieke kribkes.

Wat in 2007 begon met 9 kerstkribkes in Epen is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement in het Heuvelland en de Voerstreek. Zoals de klaprozen gedurende de zomermaanden het groene landschap rood kleuren en de dorpen verbinden, zo verbinden de kerskribkes in de Adventtijd de Heuvellanddorpen en de Voerdorpen met elkaar. Vanaf de eerste dag van de Advent (3 december 2017) tot aan Drie Koningen (6 januari 2018) staan er weer diverse Kribkes opgesteld in de prachtig versierde dorpen van het Zuid-Limburgse heuvellandschap en de Voerstreek. De wandelingen zijn een initiatief van de Stichting Kribkeswandeling in samenwerking met ondernemers in de Nederlandse kerkdorpen Epen, Slenaken, Mechelen en Vijlen en kribkes in opkomst Noorbeek en  Bemelen en het Belgische Voeren. Naast bedrijven worden ook particulieren of buurtverenigingen uitgenodigd om aan te haken bij de kribkeswandeling.

Langs deze kribkes lopen verschillende wandelroutes van diverse lengtes. Routepunten verbinden de verschillende routes en deelnemende dorpen met elkaar. De hotels spelen in op de Kribkeswandeling Heuvelland door het aanbieden van hotelarrangementen in combinatie met bijv. kerstmarkten in Valkenburg, Luik en Aken. Naast de ondernemers worden er ook kerststalletjes opgezet door particulieren. Diverse wegkruizen en kapelletjes zijn ook in de routes opgenomen. Houdt u van een langere route dan kunt u ook kiezen voor de autoroute die door de diverse dorpen zowel in het Heuvelland als door de Voerstreek voert.

De sfeer rondom de kribkeswandeling is altijd ingetogen. De routes zijn via de vernieuwde website www.kribkes.nl   of www.kribkes.be  te downloaden. Schrijft u zelf een kerstverhaal of kerstgedicht? Stuur dit dan in via kribkes@gmail.com . De mooiste inzendingen zullen geplaatst worden op de site.

Draagt u de Kribkeswandeling Heuvelland een warm hart toe? Voor € 10,00 per jaar wordt u vriend van de Kribkeswandeling Heuvelland.

Meer informatie op www.kribkes.nl  of www.kribkes.be  of op (0031) (0)43-4551557.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Voerstreek

Kribkeswandeling

Kerstmis

Het weer in Limburg
woensdag 19 september 15:28 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 26.5 °C ZW 4 Min: 14 Max: 24
Evenementen