Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Medtronic en Leger des Heils maken de mooiste match
zondag 03 december 12:00

In een overvol Eiffelgebouw vierde de stichting Samen voor Maastricht vrijdag 1 december haar 1e lustrum. De stichting die inmiddels haar plek in sociaal en betrokken Maastricht meer dan gevestigd heeft blikte terug op de successen van 5 jaar VERBINDEN.

Voor dit event, het Maatschappelijk Ondernemen DINER (MOD043) had de stichting niet minder dan de TOP 25 werkgevers aan tafel samen met 25 maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor jongeren, want dat was het thema van het event: KANSEN VOOR JONGEREN. Ook het voltallige college van B en W was aanwezig en de wethouders Jack Gerats en John Aarts stonden samen op het podium om het belang van maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven te onderschrijven. Met name de jongere generatie kiest voor vernieuwende waarden in het leven en de mate waarin een bedrijf haar maatschappelijke betrokkenheid uitdraagt wordt steeds belangrijker. Bedrijven en maatschappelijke organisaties helpen elkaar wederzijds.

Wederkerigheid

De wederkerigheid stond gisteren centraal en in dat kader werd ook de MOOISTE MATCH onder meer op dat criterium geselecteerd. 70 kwalitatief hoogstaande matches was de opbrengst van de avond, met een Maatschappelijke waarde die in de tonnen loopt.

Aan het einde van de avond werd door wethouder Jack Gerats de Mooiste Match uitgereikt die onder meer geselecteerd werd op: impact, wederkerigheid, maatschappelijke waarde, aantal betrokken medewerkers. Unaniem werd de match tussen Medtronic en het Leger des Heils gekozen.

Medtronic en Leger des Heils

Ieder jaar in juni heeft Medtronic een zogenaamde Project 6 activiteit. Dit is een activiteit waarbij de medewerkers ingezet worden voor vrijwilligerswerk. Afgelopen twee jaren heeft er een maaltijdverpakkingsactiviteit plaatsgevonden waarbij grote aantallen rijstmaaltijden verpakt worden. Afgelopen jaar zijn ongeveer 60.000 maaltijden (verpakt in 10.000 zakjes) ter beschikking gesteld aan het Leger Des Heils. Daarnaast hebben bijv. ook de voedselbank deze maaltijden ontvangen. Ook in het komende jaar willen we deze actie weer vormgeven met mogelijk een ander soort maaltijd. Naast de maaltijden zamelt Medtronic gedurende het hele jaar toiletartikelen in onder de noemer “Soap voor Hope”. Ook deze worden ter beschikking gesteld aan het Leger des Heils.

Het Leger des Heils heeft een aantal gemotiveerde sportcoaches, waaronder cliënten en ex-cliënten, die bereid zijn om trainingen op diverse vlakken te ondersteunen. Medtronic kiest elke maand in het kader van de Health Calender voor haar medewerkers een thema gericht op vitaliteit zowel op geestelijk als lichamelijk vlak met als doel een goede work/life balance. De match houdt in dat het Leger Des Heils daar invulling aan gaat geven waarbij de insteek is om dit structureel te doen door het aanbieden van trainingstrajecten. Dit is een mooi voorbeeld van een wederkerige match met een enorme impact.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Medtronic

Het weer in Limburg
woensdag 19 september 07:09 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.0 °C ZZO 2 Min: 14 Max: 24
Evenementen