Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
SP stelt vragen inzake veiligheid in Severentunnel
maandag 04 december 10:00

In een brief aan het college van burgemeester en wethouders stelt de SP een aantal vragen aangaande de verkeersveiligheid in de Severentunnel.

Op dinsdag 28 november jl. was er een ongeluk met een fietser en een automobilist in de Severentunnel waarbij de automobilist doorreed. Los daarvan valt het op dat de tunnel voor fietsers erg gevaarlijk is en al helemaal voor fietsende kinderen. De reden hiervoor is dat de tunnel erg smal is. Aan de noordzijde bevindt zich het fietspad/voetpad op een verhoging met een diagonale rand. Als het regent of glad is en de fietser slipt, kan de fietser, omdat het gecombineerde fiets-/voetpad erg smal is, geraken op de autobaan met alle gevaarlijke gevolgen van dien. Aan de zuidkant bevindt zich een voetpad op een verhoging en fietspad op gelijke hoogte als autobaan. Het fietspad is hier erg smal. Dinsdag 28 november was er een ongeluk, maar bijna-ongelukken zijn ontelbaar. Zo ook donderdagavond 30 november waarbij een fietser bijna werd geschept door een auto die het fietspad op reed om rechtsaf te slaan en daarbij genoemde fietser geen voorrang verleende.

Eén en ander leidt bij de SP-fractie tot de volgende vragen:

1. Bent u bekend met de gevaarlijke situatie voor fietsers?

2. Kan de tunnel worden omgezet naar een eenrichtingsweg en beide fiets- en voetpaden worden gescheiden van de autobaan met een varkensband/richel om zodoende de tunnel veiliger te maken?

3. Kunnen de fietspaden aan één zijde van de tunnel worden geplaatst gelijkvloers met de autobaan waarbij de fietspaden worden gescheiden van de autobaan met varkensband/richel?

4. Kan er geen snelheidsbeperking (30km) worden ingesteld in de tunnel? Eventueel in aanvulling met snelheid remmende obstakel aan de zijde van Amby (verkeersdrempel)?

5. Indien bovenstaande opties niet realistisch zijn, wat is volgens u de oplossing om de gevaarlijke situatie in Severentunnel op te lossen?

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Verkeersveiligheid

Het weer in Limburg
woensdag 19 september 14:25 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 25.0 °C WZW 4 Min: 14 Max: 24
Evenementen