Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Seniorenpartij stelt vragen aangaande vuurwerk overlast
dinsdag 05 december 13:00

In een brief aan het college van burgemeester en wethouders stelt de Seniorenpartij het volgende: Op 20 juni 2017 heeft de Senioren Partij vragen gesteld over de vuurwerk overlast. Aanleiding was de campagne van de Landelijke Politiechef om een gezamenlijke en concrete aanpak van de vuurwerkbestrijding, met name het knalvuurwerk en de vaak zeer gevaarlijke vuurwerkpijlen.

U hebt toen geantwoord de voorstellen en resultaten af te wachten van het landelijk overleg voor het verder optimaliseren van de aanpak van vuurwerkoverlast in de breedte. Ook meldde u destijds op onze vraag m.b.t. de zorg m.b.t. het toenemend knalvuurwerk, dat u bij de voorbereiding van de jaarwisseling 2017-2018 met de politie in het bijzonder zou bezien welke ( extra) maatregelen er eventueel nodig en mogelijk zijn om overlast en gevaar van knalvuurwerk zo veel mogelijk te voorkomen.

Afgelopen week werd via de media het rapport van de Onderzoeksraad van de Veiligheid gepresenteerd, waarbij met name wordt aangegeven, dat knalvuurwerk en grote vuurpijlen zeer gevaarlijk zijn en verboden moeten worden, er meer controle moet plaatsvinden op illegaal vuurwerk en dat de jaarwisseling het onveiligste feest van het jaar is. Echter er werd ook bij vermeld, dat de verdere aanpak dienaangaande pas volgend jaar geconcretiseerd kan worden.

De Senioren Partij heeft dan ook de volgende vragen

1. Gaat het college, mede op grond van het rapport van de Veiligheidsraad en op grond van uw antwoord van 10 juli 2017, toch het knalvuurwerk en eventueel de vuurwerkpijlen al deze jaarwisseling aanpakken?

2. Gaat u voor de komende jaarwisseling nog overleg plegen met de Hoofdofficier m.b.t. de bevoegdheidsverlening van de BOA’s bij de aanpak van de vuurwerk overlast?

3. Kan het college in de loop van het jaar 2018 , naast de nieuwe aanpak voor de jaarwisseling 2018/2019, alsnog eens nadenken over het van gemeentewege organiseren van vuurwerkshows?

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vuurwerkoverlast

Seniorenpartij

Het weer in Limburg
woensdag 19 september 15:16 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 26.5 °C ZW 4 Min: 14 Max: 24
Evenementen