Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Winnaar Nu of Nooit: Walden opent Pinkpop 2018
zondag 10 december 12:30

Walden heeft zaterdag 9 december de finale van ‘Nu of Nooit’ in Poppodium Volt in Sittard gewonnen. Afgelopen maanden streden dertig popacts verspreid over zes voorrondes in de Limburgse poppodia om een plek in de finale van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Zes Limburgse bands wisten door te dringen naar de finale en streden daar om een plek op Pinkpop en andere mooie prijzen. Walden mag als winnaar van ‘Nu of Nooit’ het festival op vrijdag 15 juni openen.

Walden is oorspronkelijk ontstaan uit de as van Cees & Mees, die al eerder furore maakte in zalen als de Effenaar, Tivoli en op Cortonville. Aangevuld met Bombardier Muffy’s bassist Pelle Simon (de schreeuw van Sittard) en Seymour Sachs’ gitarist Jef America (fuzzist in hart en nieren) is er een mix ontstaan van kabbelende psych rifjes, dromerige samenzang afgewisseld met keiharde fuzz partijen en feedback. De muziek is grotendeels geïnspireerd op de Scandinavische omzwervingen van frontman Mees… wegrennen van autosmokkelaars, slapen onder bruggen, bevriezen in een tipi, maar ook de nachten lang durende zonsondergangen, de stilte van de bergen en de eeuwige vrijheid.

Walden is tevens woensdag 21 februari 2018 tijdens de Pinkpop Perspresentatie op het podium van Paradiso te zien.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Walden

Nu of Nooit

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:52 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.5 °C Z 1 Min: 4 Max: 15
Evenementen