Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Verhoog uw energielevel bij Centrum voor Vitaliteit Maastricht
dinsdag 09 januari 10:30

Het Centrum voor Vitaliteit Maastricht richt zich op het delen van relevante informatie en het organiseren van activiteiten, workshops, trainingen en masterclasses, met als doel het verbeteren van uw gezondheid en het verhogen van uw energielevel.

Momenteel leven we in een tijd, waarin we dagelijks een enorme lading aan informatie (e-mails, apps, telefoon, internet, tv) te verwerken krijgen. We staan continue "aan", waardoor ons systeem onvoldoende tijd krijgt om te herstellen. Uiteindelijk vaak met gezondheidsklachten als gevolg. Door bewust te vertragen, gedachten- en spierspanningen leren los te laten en te leren dingen met volledige aandacht te doen is het mogelijk de balans in jezelf te herstellen. Het is de missie van het centrum zoveel mogelijk mensen te ondersteunen bij het verkrijgen van een goede fysieke- en mentale balans.

Trainingen

Naast deelnemen aan groepstrainingen, cursussen of workshops is het via het CVM mogelijk om middels een privé introductie les op een leuke en laagdrempelige manier kennis te maken een bepaalde vorm van bewegen en/of het verhogen van je bewustzijn. Om je voldoende persoonlijke aandacht te geven doen we deze introductielessen altijd 1 op 1 of 1 op 2. Op basis van deze ervaring kun je bekijken of de vorm bij je past en of je hier verder mee wilt.

1. Bewegen met (levens)energie

Jouw energie is het beginpunt van alles wat je doet; van meer resultaat, meer plezier en een fijner leven. Door te leren je energie centraal te stellen in plaats van je tijd is het mogelijk weer grip te krijgen op je leven. Door te bewegen met energie los je blokkades in je lichaam op, waardoor je energie weer kan gaan stromen. Dit zorgt ervoor dat je je energieker gaat voelen, minder last hebt van vastzittende spieren, beter slaapt en doordat je je fitter voelt ga je mentaal ook beter in je vel zitten.

2. Mindfulness (extended)

Niet volgens traditioneel recept, maar meer tastbaarder en toepasbaarder. Voor iedereen die graag op een bewustere manier wil leven en naast beoefening ook geïnteresseerd is in de psychologische en wetenschappelijke achtergrond van mindfulness. Je krijgt inzicht in de manier waarop gedragspatronen invloed hebben op je gemoedstoestand en je leert verschillende vormen van mindfulness toe te passen en te integreren in je leven.

Een van de programmaonderdelen welk binnenkort op het programma staat van het Centrum voor Vitaliteit Maastricht is een Actieve bewustzijnstraining.

Actieve bewustzijnstraining

In deze training leer je beweging en ademhaling te gebruiken om je capaciteit tot bewustzijn te verhogen. Bewegingsvormen worden afgewisseld met stukken wandelen. Door deze training leer je beter gebruik te maken van de kracht van beweging. Het is tevens een moment om de hectiek van de dag achter je te laten, even aandacht te besteden aan jezelf en (weer) tot rust te komen.

Data/tijd: maandag 15 januari en maandag 29 januari om 19.30u

Locatie: vertrekpunt berenkuil stadspark

Kosten: €7,50

Trainer: Merlijn Roede

Aanmelden via: http://www.centrumvoorvitaliteitmaastricht.nl/agenda/cursus-mindfulness-extended

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 17 juli 17:11 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 26.8 °C W 3 Min: 17 Max: 26
Evenementen