Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Gasten volgende zondagse talkshow Guido Wevers bekend
dinsdag 09 januari 08:00

Theater aan het Vrijthof en Guido Wevers organiseren naar aanleiding van het afscheid en pensioen van de oud-theaterdirecteur een nieuwe reeks van 4 zondagse talkshows ‘de zondag gasten’, waarbij Wevers steeds interessante gasten uitnodigt met uiteenlopende achtergronden (politici, kunstenaars, wetenschappers).

In de eerste zondagse talkshow waren Lilianne Ploumen (voormalig minister van Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking), Khalid Benhaddou (imam uit Gent) en Rosa Wevers (master gender studies) te gast. Tijdens ‘de zondag gasten’ op 21 januari 2018 zullen aanwezig zijn: Aya Sabi (auteur ‘Verkruimelde land’), Kiza Magendane (publicist bij De Volkskrant en NRC) en Luc Winants (uittredend burgemeester Brunssum). Met deze bijzondere gasten zet Guido Wevers het nieuwe jaar uitdagend in.

De zondag gasten

In ‘de zondag gasten’ nodigt Wevers gasten van zeer uiteenlopend pluimage uit. Soms zijn het wetenschappers, dan weer schrijvers en kunstenaars, politici, opiniemakers, gewone en ongewone mensen uit Maastricht en de zeer verre omgeving. Hij vraagt zijn gasten hun licht te laten schijnen op wat ons in de samenleving verbindt of van elkaar scheidt. Altijd staat er een cultureel project centraal, altijd is er muziek met een band uit de omgeving en altijd is er koffie en vlaai. In ernst wordt de blik gericht op de wereld en omgeving en wordt er achterovergeleund, het is per slot van rekening zondagmiddag. Met ‘de zondag gasten’ pakt Wevers samen met Theater aan het Vrijthof de draad van een traditie van zondagse talkshows weer op.

De 2e ‘de zondag gasten’ met Guido Wevers op 21 januari 2018, aanvang 14.30 uur

In de 2e ‘de zondag gasten’ gaat Wevers het gesprek aan met de jonge auteur Aya Sabi die indruk maakte met haar boek: ‘Verkruimeld land’. Het gesprek met de Gentse imam Khalid Benhaddou die indruk maakte tijdens de eerste ‘de zondag gasten’, wordt met haar op een culturele wijze verder gezet. Met Kiza Magendane – publicist bij De Volkskrant en NRC – wordt een geheel andere kant van Europa belicht. En na de turbulente periode in Brunssum gaat Wevers in gesprek met uittredend burgemeester Luc Winants. Het programma wordt muzikaal opgeluisterd. Volgende edities vinden plaats op 25 maart en 22 april steeds om 14.30 uur in de Bovenzaal van Theater aan het Vrijthof.

Voor kaarten zie: http://www.theateraanhetvrijthof.nl/mijntheater/ticket/?event=7431

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Guido Wevers

Zondag gasten

Het weer in Limburg
dinsdag 17 juli 17:20 Zwaar bewolkt Maastricht 26.5 °C WNW 4 Min: 17 Max: 26
Evenementen