Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
PvdA stel vragen inzake vergoeding restzakken minima
dinsdag 09 januari 09:00

Uit een brief, die minima in onze gemeente hebben ontvangen, blijkt dat er geen gratis restzakken meer beschikbaar zullen zijn voor genoemde minima. In plaats daarvan zullen zij eenmalig aan het begin van het jaar een bedrag krijgen van de gemeente om daarmee deze restzakken te kunnen kopen. De PvdA fractie vreest dat hierdoor het geld uitgegeven wordt aan zaken waar het geld niet voor bedoeld is en dat dit dumping in de hand werkt.

Deze nieuwe manier van compenseren van de gratis restzakken roept bij PvdA de volgende vragen op:

1. Maastricht kampt al geruime tijd met veel overlast door dumping van huisvuil en dergelijke in de openbare ruimte en bij de milieuperrons. Is het college er zich van bewust dat de nieuwe maatregel bijna zeker gaat leiden tot nog meer dumpen, omdat minima waarschijnlijk als de nood aan de man is, genoemd bedrag zullen besteden aan andere zaken dan waarvoor het oorspronkelijk bedoeld is?

2. Is het College het met ons eens, dat dat dan waarschijnlijk het gevolg is van het wijzigen van de regeling hieromtrent?

3. Is het College bereid om een en ander te heroverwegen om daarmee de geschetste gang van zaken te voorkomen?

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

restzakken

minima

Het weer in Limburg
dinsdag 17 juli 17:24 Zwaar bewolkt Maastricht 26.5 °C WNW 4 Min: 17 Max: 26
Evenementen