Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Fotografiedag in Centre Céramique op zaterdag 13 januari
donderdag 11 januari 10:00

Voor wie zelf graag en serieus fotografeert en het mooi zou vinden als zijn foto onderdeel wordt van een tentoonstelling in Centre Céramique, is er zaterdag 13 januari van 13.30 – 16.30 uur een workshop ‘Fotobespreking/ workshop over het thema Barmhartigheid’.

In het voorjaar van 2018 organiseren Fomaas (vereniging van fotoclubs uit Maastricht) en Centre Céramique een wedstrijd èn tentoonstelling voor amateurfotografen uit héél Limburg. Het thema van de tentoonstelling is barmhartigheid, in de breedste zin van het woord.  Ben jij de fotograaf die juist die ene geweldige foto maakt, en wil je dat jouw foto tentoongesteld wordt in Centre Céramique?  Meld je aan via www.fomaas.nl

Voor iedereen die mee wil doen aan deze wedstrijd, zijn foto alvast wil bespreken of nog wat inspiratie nodig heeft, is er een workshop o.l.v. fotograaf en docent Nico Bastens. Deelnemende fotografen kunnen hun werk laten zien en bespreken met Nico. Tevens geeft hij die middag een korte workshop thematische fotografie.

Kosten deelname workshop zaterdag 13 januari  €12,50 (€10, 00 voor bibliotheekleden). Aanmelden voor de workshop via klantenservice@maastricht.nl  of 043- 350 5600

Voor meer informatie over wedstrijdregels, aanmelden en aanleveren foto’s  www.fomaas.nl

Tevens vindt er op 13 januari een rondleiding door tentoonstelling ‘Eendagsvliegen’ door fotograaf Franco Gori plaats van 15.00u – 16.00u.

De Italiaans-Limburgse fotograaf Franco Gori leidt u rond door zijn tentoonstelling ’Eendagsvliegen’.  Franco (Lucca, 1952) is bij het publiek vooral bekend door zijn werk voor Dagblad de Limburger. In ‘Eendagsvliegen’ worden bijna 100 krantenfoto’s van Franco geëxposeerd.  Typerend voor zijn werk is dat hij, hoe zwaar een situatie ook is, in zijn beelden altijd naar hoop zoekt, naar kracht.  Of, zoals Franco zelf zegt: “kommer, humor en vleugjes magie zijn overal in de samenleving aanwezig”. De tentoonstelling laat niet alleen een honderdtal intrigerende foto’s zien, maar vertelt tegelijkertijd een verhaal van de lichtheid  van het Limburgse bestaan en is een ode aan de regiofotografie.

Deelname (incl. kop koffie/ thee bij Coffeelovers) € 5,00 ( € 4,00 voor bibliotheekleden, korting alleen in voorverkoop). Aanmelden via klantenservice@maastricht.nl  of 043- 350 5600.

 

 

  

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

fotografie

Het weer in Limburg
dinsdag 17 juli 17:24 Zwaar bewolkt Maastricht 26.5 °C WNW 4 Min: 17 Max: 26
Evenementen