Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
IFFR Previewtour 2018 - 17 januari ook in Maastricht
vrijdag 12 januari 08:00

Rotterdam trekt van 24 januari tot en met 4 februari volop bekijks, want dan rolt International Film Festival Rotterdam (IFFR) voor de 47ste keer de loper uit voor filmmakers, filmliefhebbers en uitgaanspubliek. Twaalf dagen vol film, premières, talkshows, feestjes, exposities en optredens, zowel binnen als buiten de bioscoopzaal. Om alvast in de stemming te komen, vindt op woensdag 17 januari de IFFR Previewtour weer plaats in 35 filmtheaters door het hele land waaronder ook in Maastricht, met daarin een vertoning van de Australische film Sweet Country door Warwick Thornton.

Filminfo Sweet Country

Witte Australiërs en Aboriginals onder één dak: even lijkt het te kunnen in het begin van Sweet Country. Sam en zijn vrouw Lizzie wonen en werken anno 1929 bij een vriendelijke boer, maar worden op goed vertrouwen uitgeleend aan een ex-militair die geen greintje eerbied blijkt te hebben voor mensen met een andere huidskleur. Sam moet hem uit noodweer zelfs doodschieten en omdat een wraakkogel waarschijnlijker lijkt dan een eerlijk proces, vlucht hij met Lizzie de Australische outback in.

Dat mag misschien klinken als de opzet van een beklemmende achtervolgingsthriller, maar regisseur en cameraman Warwick Thornton (Samson and Delilah) maakt er iets heel anders van. Een verstilde, fraai geschoten western, waarin personages hun eigen persoonlijke geschiedenis krijgen dankzij geluidloze beeldflarden die kort voor- of achteruit in de tijd springen. Effectief verteld, zodat er intussen veel ruimte overblijft voor bespiegelingen op een maatschappij waarin gerechtigheid het moet afleggen tegen wederzijds wantrouwen.

Te zien in Maastricht bij Lumière Cinema op 17 januari aanvang 19.30uur. Tickets via  https://lumiere.nl/events/iffr-preview-sweet-country

Film

Sweet Country

Warwick Thornton

Australië (2017)

113 min

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=sYKBG1znk4A
Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Lumiere Cinema

Het weer in Limburg
dinsdag 17 juli 17:17 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 26.8 °C W 3 Min: 17 Max: 26
Evenementen