Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Optreden Swingthese bij Boekhandel Dominicanen
vrijdag 12 januari 12:00

Bij Boekhandel Dominicanen kunt u zondag 14 januari om 15.00 uur komen kijken en luisteren naar een optreden van de band Swingthese.

De naam Swingthese is een samentrekking van het woord Swing, een van de belangrijke stijlvarianten binnen het ruime gebied van de jazzmuziek, en Synthese. De muzikanten van Band hebben ieder ruime ervaring opgedaan in diverse Jazzbands. Ze spelen ook nu nog in andere formaties, zowel in Nederland als in Duitsland.

Swingthese – een kwintet – is erin geslaagd de diversiteiten aan muzikale opvattingen te bundelen tot een harmonisch geheel: synthese. Het repertoire biedt een mix aan oude-stijl-varianten: New Orléans, Dixieland en uiteraard Swing. Maar ook bekende en gevoelige ballades uit het repertoire van de traditionele jazz en swingende latin-bossa’s.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Swingthese

Het weer in Limburg
zaterdag 16 februari 09:55 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 6.8 °C ZZW 3 Min: 1 Max: 12
Evenementen