Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Felle kritiek op onderzoek 'politiemol' Mark M.
vrijdag 12 januari 00:00

In het onderzoek heeft de Rijksrecherche slechts een fractie zicht gekregen op de criminele verdiensten van de M.. Hij zou zo'n 764.000 euro als mol verdiend hebben, maar het onderzoek komt niet verder dan een tiende van dat bedrag. Dat schrijft het

Mark M. werd op 29 september 2015 aangehouden. Hij wordt verdacht van het doorspelen van politie-informatie aan 48 voorname leden van de Brabantse en Limburgse onderwereld. Ze zouden hem daar rijkelijk voor beloond hebben door bij M. een 'abonnement' af te sluiten. Inschrijfgeld was 5000 euro en daarna zouden ze hem 1000 euro per maand hebben betaald.

Naast de kritiek op het onderzoek had de recherche, volgens de Nationale Politie, de Weerter politieagent ook langer moeten observeren en is er te vroeg ingegrepen. Er had meer bewijsmateriaal verzameld kunnen worden. Maar de recherche is het daar niet mee eens. Als zij Mark M. langer zijn werk hadden laten doen, dan waren er wellicht mensenlevens in gevaar gekomen.

M. mocht het onderzoek verder in vrijheid afwachten en verhuisde voor de liefde naar Oekraine. Ook daar heeft justitie een onderzoek naar de Weertenaar gedaan en stuitte op een opvallende lening en forse uitgaven.

Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers laat aan weten dat er geen extra bewijsmateriaal is gevonden. Hij stelde eerste al dat justitie de tonnen die Mark M. zou hebben verdiend niet hard kan maken.

Aanstaande maandag begint de inhoudelijke behandeling tegen Mark M. bij de rechtbank in Den Bosch.

Het weer in Limburg
maandag 16 juli 08:33 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 20.3 °C O 2 Min: 14 Max: 29
Evenementen