Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Concert met bijzondere barokmuziek in Maastricht
dinsdag 16 januari 09:00

Blaasmuziek op zijn best: uiterst virtuoos was de muziek die aan het begin van de achttiende eeuw aan het Saksische hof klonk. Ensemble Zefiro is de uitgelezen partij voor het repertoire van barokmeesters als Telemann, Quantz en Zelenka. Op woensdag 17 januari brengen de makers van het Festival Oude Muziek dit concertprogramma naar de Kerk van Sint-Pieter beneden.

Het Italiaanse Ensemble Zefiro is wereldwijd dé referentie voor barokke blaasmuziek op historische instrumenten. De kamermuziek voor hobo, fagot en continuo van de hierboven genoemde barokmeesters is terug te leiden naar één persoon: Johann Christian Richter. Hij was hoboïst aan het Saksische hof en inspireerde rond 1720 de beste componisten van Duitsland en Italië om sonates te componeren, vaak in de luxueuze bezetting met twee hobo’s en fagot. Bernardini was in Nederland al veelvuldig te horen in de gelederen van Ton Koopman en zijn Amsterdam Baroque Orchestra & Choir, maar treedt nu voor het eerst sinds het Festival Oude Muziek 2014 weer aan met zijn eigen ensemble.

Het Seizoen Oude Muziek van de makers van het Festival Oude Muziek staat voor de mooiste muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Ensemble Zefiro: Blazen aan het Saksische Hof

wo 17 jan, 20.30 uur / Maastricht, Kerk van Sint-Pieter beneden

meer informatie en kaarten: http://oudemuziek.nl/zefiro

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Ensemble Zefiro

Kerk van Sint-Pieter beneden

Het weer in Limburg
maandag 16 juli 08:41 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 20.3 °C O 2 Min: 14 Max: 29
Evenementen