Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Volleks Tejater op zoek naar jeugdig theatertalent
dinsdag 06 februari 14:00

Jeugdig theatertalent dat wil “kemediespeule” in de “Mestreechter taol”. Dáár is ’t Mestreechs Volleks Tejater naar op zoek. Na succesvolle producties als Mie fien mamzèlke  en Esof d’n duvel demèt späölt gaat ‘t Volleks Tejater een nieuw theaterspektakel in sprookjesstijl maken.  In deze grote productie is een belangrijk aandeel weggelegd voor kinderen. Hiermee wil ’t Volleks Tejater de traditie van het “kemediespeule” doorgeven aan een volgende generatie. Première is komend najaar en er staan 12 voorstellingen in Theater aan het Vrijthof gepland. 

Aan de vooravond van de Vastelaovend maakt ’t Mestreechs Volleks Tejater bekend op zoek te gaan naar jeugdig theatertalent uit stad en streek. De aloude uitdrukking “de jeugd heeft toekomst” wordt door ’t Volleks Tejater heel serieus genomen. Al jaren maakt het Maastrichts theatergezelschap zich sterk om jonge, nieuwe talenten een kans te bieden om zich te presenteren aan een groot publiek. “Die jonge talenten waren tot nog toe volwassenen,” legt producent Peter Noten uit, “nu gaan we ook de jeugd in de leeftijd van 7 tot 16 jaar de mogelijkheid bieden om toneel te spelen in hun eigen taal. Ik heb zelf bet toneelspelen van kindsbeen af geleerd. Het is nu de tijd om die mooie traditie en vooral het plezier van het “kemediespeule” door te geven aan een volgende generatie.” Bewust is gekozen om de zoektocht nu bekend te maken. “Tijdens de Mestreechter Vastelaovend is er een ware explosie van creativiteit,”vertelt Noten, die dezer dagen zelf als 69e Vorst van De Keemeleers regeert over Wyck en Maastricht-Oost, “je ziet kinderen vol overgave zingen, spelen en dansen op de nieuwste Vastelaovendsschlagers maar ook op de carnavalsklassiekers, optreden op zittingen. Ze doen dat met een aanstekelijk enthousiasme. Dan zie je hoeveel talent we in onze stad hebben. Wat zou het mooi zijn om die creativiteit langer vast te houden, en deze kinderen de kans te bieden hun talenten verder te ontplooien.” 

’t Mestreechs Volleks Tejater is op zoek naar kinderen die kunnen toneelspelen, zingen en dansen tussen  7 en 16 jaar. Spreek je Maastrichts of wil je dat leren? Heb je altijd al gedroomd om op een groot podium te staan? Dan is dit jouw kans. Meld je aan door een mail te sturen naar kindercast.mvt@gmail.com.
Audities vinden begin maart plaats en de repetities starten in april.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
maandag 16 juli 08:39 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 20.3 °C O 2 Min: 14 Max: 29
Evenementen