Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
De Groene Loper Run op Paaszondag
woensdag 07 februari 07:30

In Maastricht vindt op (paas)zondag 1 april 2018 de eerste editie van de Groene Loper Run plaats, een mooie 5 én 10 kilometer lange hardloopwedstrijd waar iedereen aan kan meedoen. Het parcours van de run gaat voor het grootste gedeelte over de Groene Loper. De hardlopers rennen tussen het Europaplein en het MVV-stadion (de Geusselt). De precieze route wordt nog bekend gemaakt. Start en finish zijn naast de Lourdeskerk.

Het Maastrichtse gemeentebestuur noemt het evenement “een aanwinst voor de stad, die goed past in het profiel van Maastricht. Daarnaast is de run een mooie manier om kennis te maken met het nieuwe gebied boven op de Koning Willem-Alexandertunnel.”

De sportieve leiding van de Groene Loper Run is in handen van de Maastrichtse toploper Ricardo Floris van Floris Running Evolution en Raoul Spronken van Maastricht Running Tours. Bij de organisatie zijn Emiel en Rob Frambach betrokken, die met hun bedrijf Extra Leisure ook de jaarlijkse triathlonwedstrijd IRONMAN en wielerwedstrijd Hammer Series verzorgen. Volgens Floris zou dit wel eens het snelste parcours van Limburg kunnen worden. “Veel rechte stukken, weinig bochten en weinig hoogteverschillen is de perfecte combinatie voor een prettig en snel parcours.”

De Groene Loper

De Groene Loper Run in het paasweekend zal één van de activiteiten zijn die Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 eind maart/begin april organiseren met verschillende partners om de mijlpaal van de ingebruikname te vieren. De Groene Loper wordt een plek waar mensen bij elkaar komen om te wonen, te werken en te recreëren. In totaal 1800 bomen zorgen ervoor dat de Groene Loper zijn naam dubbel en dwars verdient. Aan de nieuwe laan komen naar schatting ook 900 nieuwe woningen. Ballast Nedam en Laudy Bouw & Ontwikkeling gaan dit weekend gebruiken om de voorbereidingen aan een breder publiek te tonen.

Weet u nog?

Voordat de tunnel eind 2016 in gebruik werd genomen, konden bezoekers nog één keer door de tunnelbuizen wandelen en fietsen. Tijdens dit Tunnelweekend werd ook de A2-Tunnelrun for Charity georganiseerd. Liefhebbers kregen de kans om één keer door de tunnelbuizen te rennen. Het was een waar spektakel en zo’n 1700 hardlopers genoten van het unieke parcours. Toen werd al gesproken over een Groene Loper Run. Nu is het zover!

Goed doel

Een deel van de opbrengst van de Groene Loper Run wordt gedoneerd aan een goed doel: het Toon Hermans Huis Maastricht. Een gastvrij inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten, naasten en nabestaanden.

Meedoen?

Lopers kunnen zich inschrijven via www.groeneloperrun.nl  Bedrijven die interesse hebben in deelname en/of sponsoring kunnen contact opnemen met de organisatie via info@groeneloperrun.nl .

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 19 oktober 12:51 Zwaar bewolkt Maastricht 16.2 °C ZZW 3 Min: 11 Max: 18
Evenementen