Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Prominente gasten aanwezig bij de Sleuteloverdracht
donderdag 08 februari 07:30

Burgemeester Penn-te Strake draagt zaterdag 10 februari de symbolische macht over de stad voor drie dagen over aan Stadsprins Rolam I. Tijdens deze ‘Sleuteloverdracht’, een oude en hooggewaardeerde traditie, zijn dit jaar wederom enkele prominente gasten aanwezig.

Dit jaar zijn minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus, Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer, Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops, commissaris van de Koning Theo Bovens, gedeputeerde Koopmans en Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen, aanwezig.

De sleuteloverdracht vindt plaats in het Stadhuis van Maastricht en wordt om 15.45 uur rechtstreeks uitgezonden op TV Maastricht. Prins Rolam I en de Tempeleers zullen nadat ze de jaarlijkse confettiregen ondergaan hebben ook acte de presence geven in het stadhuis.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

De Tempeleers

Sleuteloverdracht

Stadhuis Maastricht

Het weer in Limburg
dinsdag 14 augustus 20:04 Zwaar bewolkt Maastricht 20.3 °C WNW 2 Min: 17 Max: 22
Evenementen