Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Natuursporentocht op landgoed Vaeshartelt
zaterdag 10 februari 10:00

Bij natuursporen denk je al gauw aan de pootafdruk van een everzwijn, konijnenkeutels of een flinke dassenburcht. Kijk, voel of ruik je verder, dan zijn er nog meer onopvallende sporen te vinden. De haren van een vos aan een stuk prikkeldraad, kapot geknaagde eikels of de prachtige patronen van een paddenstoel in dood hout. Maar hoe vind je die sporen nou? En als je iets gevonden hebt, hoe kun je het spoor dan terug volgen?

Leer er alles over op woensdag 14 februari in de Natuursporentocht! Spoorzoekers Peter en Jerom nemen je mee over het Buitenplaats Vaeshartelt en het aangrenzende bosgebied. Daar gaan we samen op zoek naar sporen uit de natuur. De activiteit is gericht op gezinnen en kinderen vanaf 6 jaar, onder begeleiding van een volwassene.

Naast het zoeken van sporen is er natuurlijk ook tijd om de nieuwe natuurspeelplaats in het gebied uit te proberen.  Afhankelijk van het weer zijn de paden modderig, doe dus stevige schoenen en oude kleding aan. Denk ook aan een lekker tussendoortje en een flesje water.

Datum: Op woensdag 14 februari 2018

Tijd: Van 13:00 tot 15:00 uur

Plaats: Landgoed Vaeshartelt, Weert 9, Maastricht

Aanmelden:

Meld je aan door een mail te sturen naar hendrickx@cnme.nl . Er is een beperkt aantal deelnemers, dus meld je snel aan!

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Buitenplaats Vaeshartelt

Het weer in Limburg
maandag 16 juli 08:38 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 20.3 °C O 2 Min: 14 Max: 29
Evenementen