Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Laatste groepen Groeten Optoch niet voor donker binnen
zondag 11 februari 18:45

De Groeten Optoch kende dit jaar zoveel deelnemers en meerdere ‘Looker’ die ervoor zorgden dat de laatste groepen niet voor het donker het Vrijthof bereikten. RTVMaastricht die de optocht live uitzond moest rond kwart over zes de uitzending staken omdat het te donker werd en de camera’s niet meer alles juist konden registreren.

Ook dit jaar weer een enorm aantal groepen, fanfares, harmonieën, carnavalsverenigingen, families, verenigingen en bovenal vele einzelgängers die zorgden voor een bont spektakel tijdens de Groeten Optoch.

Ter hoogte van het Theater aan het Vrijthof werden de deelnemers begroet door Prins Rolam I en zijn Tempeleers waarbij de Stadsprins regelmatig van zijn bordes kwam om zich te mengen in de menigte.

Maastricht Lokaal fotograaf Hans van Eijsden begaf zich in de menigte en kwam thuis met onder meer onderstaande plaatjes.  

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Tempeleers

Groete Optoch

Vrijthof Maastricht

Het weer in Limburg
dinsdag 14 augustus 20:05 Zwaar bewolkt Maastricht 20.3 °C WNW 2 Min: 17 Max: 22
Evenementen