Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Fortuna-eigenaar Gün snoeihard in tweet over 'manager'
dinsdag 13 februari 00:00

Het heeft er alle schijn van dat de Turkse voorzitter op zijn zachtst gezegd niet te spreken is over het gedrag van coach Sunday Oliseh.

De Fortuna-voorzitter maakt in de tweet een onderscheid tussen en . Volgens hem is een iemand die bij succes anderen prijst en in moeilijke tijden verantwoordelijkheid neemt, terwijl een bij succes zelf de credits opeist en bij nederlagen anderen de schuld geeft.

​Gün noemt de naam van Oliseh niet, maar lijkt zijn pijlen op de oefenmeester gericht te hebben. De coach en de eigenaar lagen al eerder met elkaar in de clinch, onder meer toen Oliseh stelde dat hij door het aankoopbeleid over een selectie van slechts twaalf bruikbare spelers beschikte. Dat kwam hem op een reprimande te staan. Twee weken geleden meldden enkele media bovendien dat de Nigeriaan ontslagen zou zijn, maar dat bleek niet te kloppen.

Fortuna, dat zich in januari nog kroonde tot periodekampioen, is na dat succes in een vrije val geraakt. De Sittardenaren hebben nu vier duels op rij verloren en hebben daardoor de kansen op een kampioenschap in de Jupiler League, en dus directe promotie naar de Eredivisie, zien slinken. De achterstand op koploper NEC bedraagt vijf punten.

Het weer in Limburg
maandag 16 juli 08:42 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 20.3 °C O 2 Min: 14 Max: 29
Evenementen