Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Limburgs Kampioenschap levende standbeelden van Maastricht naar Thorn
woensdag 14 februari 14:00

Het levende standbeeldenfestival ToonBeeld Thorn gaat een wel heel bijzonder jubileum tegemoet. De tiende editie wordt de eerste waarbij in Thorn de Limburgs Kampioen Living Statues wordt uitgeroepen. Het Limburgs kampioenschap vond in het verleden altijd plaats in Maastricht. Na overleg met de organisatie van dat festival is besloten dat Thorn voortaan het stokje overneemt. Daarmee wordt het Witte Stadje dus de Limburgse hoofdstad van de levende strandbeelden. Waar een klein stadje groot in kan zijn.

Met de organisatie van het Open Limburgs Kampioenschap zet ToonBeeld Thorn een nieuwe stap in de professionalisering van het festival. Juist doordat ToonBeeld elk jaar weer de beste nieuwe beelden weet te presenteren, is het festival een begrip in de verre omtrek. Duizenden bezoekers komen op Eerste Pinksterdag naar Thorn om te kijken, te bewonderen en te lachen. Het historische  stadje vormt het ideale decor voor de beelden die verspreid door het centrum staan opgesteld. Dat vinden niet alleen de bezoekers, maar dat vinden ook de beelden zelf. Niet voor niets komen ze elk jaar weer zo graag naar Thorn. De gemoedelijke sfeer, de vrolijke bezoekers, de gezellige terrasjes en de historische straatjes vormen samen de perfecte ambiance. Jong en oud wacht vol spanning af wat er gebeurt als er een muntje in het bakje wordt gegooid bij een van de standbeelden.

Wie zelf eens wil voelen hoe het is om levend standbeeld te zijn, kan meedoen aan een workshop. Na een korte ‘verkleedsessie’ mogen bezoekers zelf even ‘beeldig’ stil staan. Voor  deze bijzondere workshop werkt ToonBeeld samen met het wereldkampioenschap Living Statues in Arnhem.

ToonBeeld Thorn begint zondag 20 mei om 12.30 uur. Toegang kost 2,50 euro voor volwassenen. Kinderen mogen gratis binnen. Meer informatie vindt u op de website www.toonbeeldthorn.nl .

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
maandag 16 juli 08:39 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 20.3 °C O 2 Min: 14 Max: 29
Evenementen