Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Welstandsnota Maatwerk in kwaliteit treedt in werking
donderdag 15 februari 08:00

De Welstandsnota 2018 Maatwerk in kwaliteit treedt vandaag, donderdag 15 februari, definitief in werking; een nieuwe welstandsnota die past bij de maatschappelijke behoefte aan meer maatwerk. Om tot een breed gedragen nota te komen is de gemeente tijdens diverse bijeenkomsten in gesprek gegaan met bewoners, ondernemers, ontwikkelaars, architecten en andere belanghebbenden.

Maatwerk in kwaliteit

Eind 2016 besloot de gemeenteraad tot het actualiseren van de Welstandsnota Transparant (2004). Dit heeft uiteindelijk geleid tot de geactualiseerde Welstandsnota Maatwerk in kwaliteit die op 30 januari 2018, na de inzageperiode in het najaar van 2017, is vastgesteld. De grootste wijzigingen in de nieuwe nota zijn:

·         meer mogelijkheden voor maatwerk;

·         de leesbaarheid en bruikbaarheid van de nota;

·         aanpassing aan gewijzigde wet- en regelgeving;

·         ruimere reclameregels, en

·         meer ruimte voor duurzaamheidsoplossingen.  

Dialoog

Een intensieve dialoog met de diverse betrokken partijen over welstand, de aantrekkelijkheid van de stad, publiek en individueel belang ging vooraf aan het opstellen van de Welstandsnota 2018 Maatwerk in kwaliteit. Dit leidde tot bovenstaande wijzigingen. Ook werd duidelijk dat het belang van de uitstraling van de stad en de zorg voor onze monumenten breed gedeeld werd.

Wethouder Gerats, portefeuillehouder vergunningen: ”Ik ben verheugd dat we, samen met de stad, zijn gekomen tot deze geactualiseerde welstandsnota. Niet alleen vanwege de wijzigingen, zoals ruimte voor meer maatwerk en duurzaamheidoplossingen. Maar ook vanwege het gebleken draagvlak voor het welstandsbeleid, op basis van gedeelde trots op onze prachtige stad”.

Publieksversie

Om de Welstandsnota 2018 Maatwerk in kwaliteit voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk te maken verschijnt dit jaar nog een publieksversie van deze nota. Hierin worden de regels in de stad op een eenvoudige, laagdrempelige en visuele manier beschreven en uitgelegd.

Voor meer informatie: www.gemeentemaastricht.nl/welstand

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
vrijdag 17 augustus 23:28 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.7 °C NNW 2 Min: 16 Max: 22
Evenementen