Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Mijlpaal Groene Loper met bezoek van Koning Willem-Alexander
vrijdag 23 februari 07:30

Waar vroeger het verkeer raasde, wordt het gebied tussen Europaplein en Geusselt nu stap voor stap teruggegeven aan bewoners en bezoekers. Maastricht-Oost is volop in verandering. We staan te trappelen om de Groene Loper in gebruik te nemen. In symbolische zin doen we dat tussen 29 maart en 1 april.

Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 organiseren dan met verschillende partners allerlei activiteiten. Samen met familie, vrienden en kennissen kunt u een kijkje komen nemen op de Groene Loper en kennismaken met oude én nieuwe bewoners langs het tracé.

Bijzonder vereerd zijn we met het bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op donderdagochtend 29 maart. Samen met de koning vieren we dan dat het verkeerssysteem voor A2 Maastricht, waar 'zijn' tunnel onderdeel van uitmaakt, is afgerond en nemen we in symbolische zin de Groene Loper in gebruik. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is hier ook bij aanwezig.

Tijdens een bijeenkomst met 200 genodigden gaat de koning in gesprek met vertegenwoordigers van de bestuurspartners, bouwers, maatschappelijke belangenorganisaties en omwonenden. Aansluitend gaat de koning naar rotonde Scharnerweg voor de officiële, symbolische opening van de Groene Loper.

In de #nachtvd4buizen van 15 op 16 december 2016 lag de nadruk op de technische operatie van het in gebruik nemen van de vier tunnelbuizen. Er had iets mis kunnen gaan en daarom hebben we bewust niet gekozen voor een combinatie met een officiële opening door de koning. In 2017 heeft Rijkswaterstaat de koning officieel uitgenodigd voor een volgende mijlpaal. Dat heeft geresulteerd in een bezoek op 29 maart.

Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 zijn daarop plannen gaan maken om te komen tot een meerdaags evenement om de symbolische opening van de Groene Loper te vieren. Van #nachtvd4buizen naar #4dagenGroeneLoper!  De activiteiten vinden plaats op en rond de Groene Loper tussen de Voltastraat en rotonde Scharnerweg.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Groene loper

Het weer in Limburg
zaterdag 23 juni 06:07 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.4 °C NW 2 Min: 10 Max: 18
Evenementen