Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Taxateur Arie Molendijk komt naar Van der Valk Hotel Maastricht
zondag 04 maart 09:00

Denkt u ook een zeldzaam boek, handschrift, (staten)bijbel, een oude (handingekleurde) atlas in uw bezit te hebben of documentatiemateriaal uit de oorlog, foto’s, ansichtkaarten of prenten? Schroom niet langs te komen voor een taxatie op dinsdag 13 maart bij de in den lande zeer bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam die op deze dag aanwezig is bij het  Van der Valk Hotel in Maastricht.

Meer dan 1700 taxaties heeft hij inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australie, etc. is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. In 2015 heeft hij zijn jubileum van ruim 1500 taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd kostbare bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Vorig jaar was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen (werelderfgoed) met 2 andere experts, te weten de heer Arne Steenkamp directeur van Veilinghuis Burgersdijk & Niermans in Leiden en Marc Claeys uit België (www.biblianeerlandica.be). De taxaties vinden alleen plaats op onze taxatiedagen, dus niet via foto’s of aan huis, etc. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro per 5 tot 10 boeken. Waaronder ook series als 1 item bedoelt wordt. De kosten van taxatie van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Dan gaat het soms om dozen vol met echt waardevolle boeken voor 1800 bijvoorbeeld. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een individuele waarde vanaf 75 euro.

U bent van harte welkom en wordt uiterst vriendelijk ontvangen in de brasserie van het Van der Valk Hotel, Nijverheidsweg 35 van 14.00 tot 17.00 uur op dinsdag 13 maart Zie verder voor informatie www.molendijkboeken.nl   U wordt graag te woord gestaan voor de verkoop of inbreng voor de veiling. Iedereen is van harte welkom.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Arie Molendijk

Van der Valk Hotel

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:16 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.9 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen