Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht decor obstakelrun Spartan Race
woensdag 07 maart 12:15

De eerste editie van Spartan Race, een obstakelrun waarbij hardlopen gecombineerd wordt met veel technische obstakels, in Maastricht wordt gehouden op zaterdag 30 juni. De route voert van de Kesselskade via het stadspark en de Tapijnkazerne naar de Sint-Pietersberg en terug.

Deelnemers kunnen kiezen uit ‘Sprint’, een run van ruim 5 kilometer en tenminste 20 obstakels, en ‘Super’. Deze laatste afstand is een parcours van minimaal 13 kilometer en bevat meer dan 25 obstakels. Voor de jonge deelnemers is er een Spartan Kids race. Een en ander werd bekend gemaakt tijdens een kick-off bijeenkomst in het Stadhuis van Maastricht.

Obstakelruns zijn de afgelopen jaren geëxplodeerd in populariteit. Het is een van de snelst groeiende sporten in wedstrijdverband. In de races wordt hardlopen gecombineerd met obstakels, worden alle spieren gebruikt en wordt ondertussen de conditie flink op de proef gesteld. De races zijn voor alle niveaus van beginner tot pro, waardoor mensen met allerlei verschillende achtergronden meedoen.

Maastrichts wethouder Bert Jongen (Sport) noemt het evenement een aanwinst voor de stad: “Obstakelruns zijn nog redelijk nieuw, maar de populariteit is nu al enorm. De aanwezigheid van een Spartan Race is belangrijk voor een stad als Maastricht. We leven tegenwoordig in een snelle wereld, waarbij er een trend zichtbaar is om als individu deel te nemen aan sportwedstrijden. Sporten en bewegen in de openbare ruimte wordt ook steeds gebruikelijker. Een paar uur klimmen, klauteren, duiken en stenen slepen haalt je uit de dagelijkse stress.”

In 2017 vond al eens een Spartan Race plaats in Nederland. Na een succesvolle première in Amsterdam – IJmijden aan Zee wordt de Spartan Race kalender nu dus uitgebreid met een editie in Maastricht. Volgens racedirecteur Jeroen Reesen krijgt Maastricht een uitdagend parcours. “De run combineert diverse historische locaties met de prachtige Limburgse natuur. Dit is de eerste Spartan Race in Europa waarbij zowel stad én natuur zo nadrukkelijk samenkomen.”

Spartan kijkt ook naar de toekomst. Daarom wordt er ook een Kids race georganiseerd. Deze is speciaal ontwikkeld voor de jonge Spartans in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar oud en heeft als doel om sport, gezondheid en natuur bij deze jonge generatie te introduceren.

De organisatie is in handen van het bedrijf Extra Leisure dat ook de jaarlijkse triathlonwedstrijd IRONMAN en wielerwedstrijd Hammer Series verzorgen. De inschrijving voor Spartan Race Maastricht is inmiddels geopend via  www.spartanrace.nl .

Over Spartan Race

Spartan Race is 's werelds grootste obstakelrunonderneming en de eerste in zijn soort die over chiptiming en wereldwijde ranglijsten beschikt. Met meer dan 200 evenementen in meer dan 30 landen in 2017, heeft Spartan Race wereldwijd meer dan 1 miljoen deelnemers. Spartan Race heeft zowel open heats voor deelnemers van alle niveaus, als competitieve- en elite heats voor deelnemers die zich willen meten met anderen. Met meer dan 5 miljoen gepassioneerde social mediavolgers, gezondheids- en wellnessproducten, evenals een populaire Amerikaanse tv-serie, heeft Spartan Race obstacleracing tot één van de snelst groeiende sport — en lifestyles — in de wereld gemaakt. Spartan Race biedt drie race formats aan die variëren in afstand, het aantal obstakels en de uitdaging: Spartan Sprint (5+ kilometer / 20+ obstakels), Spartan Super (13+ kilometer / 25+ obstakels) en de Spartan Beast (20+ kilometer / 30+ obstakels). Elk jaar is het Spartan Race World Championship het hoogtepunt van het seizoen.

Bezoek www.spartan.com  voor meer informatie, een overzicht van de gebeurtenissen, en inschrijving voor een race.

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Spartan Race

Het weer in Limburg
vrijdag 17 augustus 23:28 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.7 °C NNW 2 Min: 16 Max: 22
Evenementen