Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Lezing Natuurmonumenten: Ga mee op reis gedurende de 4 jaargetijden in de ENCI groeve
vrijdag 09 maart 11:00

Tijdens de Boekenweek en wel op donderdag 15 maart om 19.30 uur komt José Hermens van Natuurmonumenten bij Boekhandel Dominicanen een lezing geven in het kader van het thema van de Boekenweek: natuur. De strekking van de lezing zal zijn "ontwikkeling van de natuur op de st-Pietersberg en de mergelgroeve".

De mergelwinning in de ENCI groeve stopt na ruim 90 jaar op 1 juli 2018. Sinds de start van het plan van transformatie in 2010 is de groeve in ontwikkeling. De Oehoevallei is het eerste voorbeeld hoe het kan worden in de groeve als de mergelwinning is gestopt. In 2017 is het noordelijk deel van de groeve ook overgedragen aan Natuurmonumenten. De flora op de kalkgraslanden onderaan het platform en de kalkmoerassen langs de wanden zijn wederom het bewijs dat we hier te maken hebben met zeer bijzondere natuur. Natuur om trots op te zijn….vanavond neemt José Hermens u mee op reis door de groeve.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

ENCI-groeve

Natuurmonumenten

Het weer in Limburg
vrijdag 17 augustus 23:29 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.7 °C NNW 2 Min: 16 Max: 22
Evenementen