Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Opnieuw 6 diploma’s uitgereikt bij WijkLeerbedrijf Daalhof
vrijdag 09 maart 13:15

Het WijkLeerbedrijf Daalhof heeft dinsdag 6 maart 2018 opnieuw diploma’s uitgereikt. Zes deelnemers behaalden versneld het diploma Helpende zorg en welzijn (niveau 2) en zijn nu klaar voor de arbeidsmarkt of om te starten met een vervolgopleiding niveau 3. 

Het Wijkleerbedrijf is een samenwerking tussen de gemeente Maastricht, Mosae Zorggroep, Radar, Levanto, Trajekt, Buurtplatform Daalhof/ de Huiskamer, Leeuwenborgh Opleidingen en Calibris Advies. Binnen het WijkLeerbedrijf verrichten de deelnemers allerlei hand- en spandiensten bij minder mobiele of oudere inwoners. Denk aan gezamenlijk boodschappen doen en licht huishoudelijke klussen.

Zij doen zo praktische ervaring op en volgen tegelijkertijd een opleiding. Dit moet hen helpen bij het behalen van een diploma en het vinden van een baan. Bewoners In Daalhof en omgeving kunnen een beroep doen op extra ondersteuning, ervaren minder eenzaamheid en kunnen langer thuis blijven wonen. Bovendien worden mantelzorgers en vrijwilligers ontlast, zodat ze wat ruimte hebben om op adem te komen. 

Zes deelnemers hebben via het WijkLeerbedrijf Daalhof hun opleiding een half jaar eerder kunnen afronden. Vier gediplomeerden hebben inmiddels een baan als helpende in de ouderenzorg, twee zijn ingestroomd in de vervolgopleiding binnen zorg en welzijn op niveau 3.

De diploma uitreiking vond plaats op het stadhuis van Maastricht. De diploma’s werden overhandigd door Wethouder Dhr. Jack Gerats. 

Foto: Wethouder Gerats, begeleiders en gediplomeerden.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

WijkLeerbedrijf Daalhof

Het weer in Limburg
vrijdag 17 augustus 23:29 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.7 °C NNW 2 Min: 16 Max: 22
Evenementen