Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Interview Robin de Puy bij Boekhandel Dominicanen
maandag 12 maart 10:00

Fotografe Robin de Puy is op zondag 18 maart om 14:00 uur bij boekhandel Dominicanen aanwezig, waar ze wordt geïnterviewd door Janna Navis . Zij exposeert t/m 13 mei in het Bonnefantenmuseum met een portret van Randy in de vorm van een installatie bestaande uit foto en film,  een ontroerend en ongepolijst portret van een jongen uit Nevada.

In 2015 maakte de Nederlandse portretfotografe Robin de Puy (1986) een roadtrip van 8.000 mijl door Amerika, die de basis zou vormen voor haar succesvolle debuut If This Is True (2016). In die periode ontmoette ze Randy, een jongen uit een groot samengesteld gezin in het mijnstadje Ely, Nevada. De Puy maakte toen een portret van Randy, maar ze was zo onder de indruk dat ze hem tussen eind 2016 en mei 2017 nog verschillende keren opzocht om zijn wereld vast te leggen. Ze keert hem binnenstebuiten, kijkt naar hem, staart naar hem en hij laat het toe. “Nooit eerder leerde ik iemand kennen die zo de ruimte geeft om te kijken, om te kijken naar hem.” Het resultaat is een prachtig, intimistisch portret van een heel bijzondere jongen.

In het Bonnefantenmuseum in Maastricht presenteert Robin de Puy dit portret van Randy in de vorm van een installatie bestaande uit foto’s en film, van 26 januari tot 13 mei 2018. Robin de Puy is de huidige Fotograaf des Vaderlands in Nederland. Ze werkt onder andere voor de Volkskrant, ELLE en New York Magazine. Haar debuut If This Is True kwam op de ‘Best Photobooks of 2016’-ranglijst van Time Magazine en was een van de best verkochte fotoboeken van 2016.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Robin de Puy

Het weer in Limburg
vrijdag 17 augustus 23:28 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.7 °C NNW 2 Min: 16 Max: 22
Evenementen