Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
PvdA vindt hotel in Kumulus gebouw onwenselijk en wilt opheldering over haalbaarheidsonderzoek
maandag 12 maart 13:30

De PvdA-fractie blijft het onwenselijk vinden dat er mogelijk een hotel gevestigd wordt in het gebouw van Kumulus in Sint Maartenspoort.

De PvdA heeft daarom om opheldering gevraagd aan het college van Burgemeester & Wethouders over het haalbaarheidsonderzoek dat gedaan wordt t.b.v. het hotel. De deadline is al twee keer verschoven en liep af op 14 februari 2018. Hierna is de gemeenteraad niet meer geïnformeerd.

De PvdA wilt o.a. weten wat de stand van zaken is, wat de reden voor de vertraging is en wanneer het college eindelijk de knoop doorhakt dat een hotel op deze plek onwenselijk is. De PvdA heeft onderstaande brief gezonden aan het college.

Geacht college,

Op 30 november 2017 heeft u de gemeenteraad geïnformeerd dat de termijn voor het haalbaarheidsonderzoek naar een mogelijk hotelinitiatief voor de tweede keer verlengd werd tot 14 februari. Wij hebben sindsdien niets meer van u vernomen over het haalbaarheidsonderzoek.

Wij zijn nog steeds van mening dat een hotel in het gebouw van Kumulus en Hogeschool Zuyd onwenselijk is. Het gebouw moet naar onze mening een maatschappelijke functie blijven houden waarin de huidige gebruikers Kumulus, de basisschool, de kinderopvang en conservatorium samen met andere maatschappelijke organisaties een plek krijgen.

Wij hebben hierover de volgende vragen:

1.Wat is de stand van zaken m.b.t. het haalbaarheidsonderzoek? En waarom is er nog geen uitsluitsel over het haalbaarheidsonderzoek?

2.Wat is de oorzaak dat het haalbaarheidsonderzoek nog niet afgerond is? Heeft dit te maken met de invulling van het gebouw door het hotelinitiatief of komt dit doordat de verhuizingen niet haalbaar dan wel niet wenselijk blijken?

3.Op welk moment hakt u de knoop door dat een hotel in het gebouw van Kumulus niet haalbaar is? En waarom bent u nog steeds niet tot deze conclusie gekomen?

4.Kan de gemeente onder de intentieverklaring uit bij verstrijken van de 1e, 2e of 3e deadline? Zo ja, onder welke voorwaarden? Zo nee, waarom niet?

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

pvda

Kumulus

PvdA Maastricht

Het weer in Limburg
vrijdag 17 augustus 23:29 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.7 °C NNW 2 Min: 16 Max: 22
Evenementen