Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Deelnemersveld Volta Limburg Classic bijna rond
dinsdag 13 maart 09:00

De 45e editie van de Volta Limburg Classic zal plaatsvinden op zaterdag 31 maart. Het deelnemersveld is bijna rond, zodoende kunnen we al een aantal namen noemen die op de voorlopige startlijst prijken. 

De Volta Limburg Classic is een wedstrijd die ertoe doet, dat blijkt ook wel als we naar de teamopstelling van Lotto-Jumbo kijken. Zij zullen met een ijzersterke selectie, onder aanvoering van Enrico Battaglin en Stef Clement afreizen naar Eijsden. Na 3 jaar zonder overwinning in de Volta zal Lotto-Jumbo erop gebrand zijn om de overwinning mee naar huis te nemen.

Dat zal echter niet vanzelf gaan. Roompot – Nederlandse Loterij ploegleider Erik Breukink, zal alles in het werk stellen om zijn geheel Nederlandse ploeg voor het eerst aan een overwinning in de Volta Limburg Classic te helpen. Met Nick van der Lijke (vorig jaar 3e) heeft hij een snelle man in de gelederen die een klimmetje kan verteren. Samen met Pieter Weening zullen zij op revanche belust zijn.

Ook Wanty – Groupe Gobert, dat dit jaar wederom is uitgenodigd voor de Tour de France verschijnt met een van de kanshebbers aan de start. Guillaume Martin, winnaar van Luik-Bastenaken-Luik voor beloften weet wel raad met het geaccidenteerde terrein waarop de Volta Limburg Classic plaatsvindt. Met onder andere Marco Minnaard aan zijn zijde zal hij proberen potten te breken in het Limburgse Mergelland.

Natuurlijk zal ook de winnaar van vorig jaar, Marco Canola naar Zuid-Limburg afreizen om zijn titel te kunnen verdedigen. Samen met de afzwaaiende Damiano Cunego en Simone Ponzi zal hij aan ondersteuning niets tekortkomen.

Verder zullen bekende namen als: Rob Ruijgh, Ben Hermans, Paul Martens, Dennis van Winden en nieuwkomer Neilson Powless aan de start van de 45e Volta Limburg Classic verschijnen.

De complete startlijst is vanaf vandaag op de website van de Volta Limburg Classic te vinden. www.voltalimburgclassic.nl

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Volta Limburg Classic

Het weer in Limburg
vrijdag 17 augustus 23:28 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.7 °C NNW 2 Min: 16 Max: 22
Evenementen