Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Bijzonder passieconcert op 18 maart in de Cellebroederskapel
dinsdag 13 maart 11:30

In de Cellebroederskapel vindt op zondag 18 maart vanaf 16.00 uur een bijzonder passieconcert plaats met medewerking van het Meander Kwartet.

De Kruiswoorden, de woorden die Jezus volgens de Bijbel sprak toen hij aan het kruis hing, hebben veel schrijvers en componisten geïnspireerd en vormen het thema van diverse klassieke muziekstukken. Een van deze componisten is Joseph Haydn en een van zijn beroemdste werken is "Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze". Haydn componeerde zijn 'Sieben letzte Worte unseres Erlösers am Kreuze' voor uitvoering in de mis op Goede Vrijdag. Zeven delen, één voor elk kruiswoord, plus een introductie en een slotdeel. Een indrukwekkend strijkkwartet in de aanloop naar Pasen. Het Meander Kwartet bestaande uit  Anke Foede (2e viool), Peter van Praagh (altviool), Saskia Bos (1e viool) en Agaath Kooistra (cello) heeft dit indringende werk  op een groot aantal plaatsen in Nederland met veel succes uitgevoerd.

De verschillende delen zullen ondersteund worden door gesproken teksten en bijpassende lichtbeelden.

Zondagmiddagconcert - 16.00 uur - € 10,- Locatie: Cellebroederskapel, Maastricht

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren (corry.dekoster@cellebroederskapel.nl of 06-29036526)

Zie verder www.meanderkwartet.nl

    

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Zondagmiddagconcert

Het weer in Limburg
vrijdag 17 augustus 23:28 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.7 °C NNW 2 Min: 16 Max: 22
Evenementen