Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Groen licht voor uitwerking milieuvignet Maastricht
dinsdag 13 maart 00:00

"Ik zie zo'n zone niet als het einde maar als begin van een effectieve aanpak", vertelt wethouder Gert-Jan Krabbendam

Maastricht wil een zogenaamd milieuvignet introduceren. Automobilisten die met een diesel auto van voor 2006, komen straks alleen nog maar bepaalde delen van de stad in als zij zo'n milieusticker hebben. Dit om de luchtkwaliteit in de Limburgse hoofdstad te verbeteren.

Dit naar Duits voorbeeld. Voor 70 steden bij onze oosterburen heb je al zo'n sticker nodig om de stad binnen te komen. "In heel veel Duitse steden bestaat dat milieuvignet al. Als een grote buurland er al ruime ervaring mee heeft, waarom moeten we dan in Nederlandse steden allerlei eigen, ingewikkelde regels gaan bedenken?", laat Krabbendam aan de krant weten.

De landelijke politiek liet onlangs weten het milieuvignet van Maastricht een goed plan te vinden, maar is niet blij met 'wirwar' aan milieuzones. Volgens staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat, is in het regeerakkoord opgenomen dat het Rijk het initiatief neemt voor een landelijke aanpak om luchtvervuiling in binnensteden te verbeteren. Er zou één systeem moeten komen en niet in elke stad andere regels of duiding van een milieuzone.

Het weer in Limburg
vrijdag 17 augustus 23:28 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.7 °C NNW 2 Min: 16 Max: 22
Evenementen